Manchester United -tähti huolissaan lajin tulevaisuudesta: "Jos tällä tiellä jatketaan, jalkapallo menettää olemuksensa"

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Juan Mata kertoi BBC:n haastattelussa olevansa huolestunut lajin tulevaisuudesta. Espanjalaisen mukaan jalkapallo on vaarassa menettää olemuksensa.

30-vuotias Mata puhui BBC Radio 5:n haastattelussa avoimesti huolestaan.

– Toisinaan minusta tuntuu, että materialistinen tapa ilmaista jalkapalloa unohtaa lajin olemuksen, urheilun puhtaan ytimen. Lapsena puhuimme vain asioista, jotka tapahtuivat kentällä. Maalit, keskitykset, pallonhallinta. Rakastin puhua vain kentän tapahtumista. Maailma muuttuu ja tietenkin siihen pitää mukautua. Kommunikoimme hyvin eri tavalla kuin 25 vuotta sitten. Tässä kaikessa on kuitenkin pieni riski, Chelseasta Unitediin vuonna 2014 siirtynyt Mata varoittaa.

– Monet lapset keskittyvät kenkiin ja paitoihin. Se on normaalia. Se on ymmärrettävää, kun katsoo miten asiat esitetään. Jos tällä tiellä kuitenkin jatketaan vuosia, jalkapallo menettää olemuksensa, eikä se ole hyvä asia kenellekään. Kun olemus menetetään, kengät, paidat ja kaikki muu ovat merkityksettömiä. Jalkapallo ei tule olemaan jalkapalloa, jollaisena sen tunnemme.

Matan mukaan pitäisi enemmän puhua kentän tapahtumista, kuten syötöistä ja kuljetuksista. Viimeisin Matan ajattelema pelaaja oli Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema.

– Katsoin Real Madridin ja Barcelonan ottelua samalla kun normaaliin tapaan viestittelin Ander Herreran ja David De Gean kanssa. Benzema on elegantti ja älykäs pelaaja. Hän ymmärtää peliä. Tapa, jolla hän pelaa ja hallitsee palloa selkä maalia kohti, rakastan sitä, Mata hehkutti.

– Puhuimme kaikista loistavista pelaajista kentällä. Luka Modric, Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Ramos, Benzema ja monet muut. Nautin keskustella ja kertoa heistä nyt myös tässä haastattelussa, sillä mielestäni siinä on jalkapallon kauneus.


Lue myös:

    Uusimmat