Liverpool-tähdeltä suorasanainen purkaus: "Vihaan nykypäivän jalkapalloa" – viimeisin jättimuutos saa myös täyslaidallisen

Suurin osa Eurooppaa nauttii kesän jalkapallohuumasta, mutta kaikki eivät jaa varauksetta näkemystä lajin hyvinvoinnista. Yksi heistä on Espanjan maajoukkueen ja Liverpoolin keskikenttäpelaaja Thiago.

Bayern Münchenin Mestarien liiga -voitossa alle vuosi sitten avainasemassa ollut 30-vuotias taituri ilmoitti ranskalaislehti L'Equipen haastattelussa lauantaiaamuna yksikantaan näkemyksensä pelin tilasta.

– Vihaan nykypäivän jalkapalloa. Näemme vähemmän magiaa pelaajien ollessa nopeampia. Harhautuksille ei ole niin paljon tarvetta, koska pelaajat ovat nopeampia ja fyysisempiä, Thiago ilmoitti.

– Pelaajat ovat joka tavalla kehittyneempiä, mutta kaipaat niitä pelaajia, jotka laittavat sinut haukkomaan henkeä pelin aikana.

Oman osuutensa saa myös vuoden 2018 MM-kisoissa esitelty videotuomarointijärjestelmä VAR.

– Olen ollut aina sitä vastaan ja toivon, ettei sitä olisi olemassa. Se varastaa pelin olemuksen, oveluuden ja ilkivallan. Ne ovat osa jalkapalloa – niin kauan, kun et satuta ketään.

– Kun pelaamme, teemme virheitä. Tuomareiden on tehtävä myös heidän ollessa ihmisiä. Ilman petkutusta monet jalkapallon historian suuret hetket eivät olisi tapahtuneet. Kun nyt teemme maalin – vaikka keskikentältä – meidän on odotettava, hylätäänkö se.

43 maaottelua Espanjan paidassa pelannut Thiago pelasi Espanjan EM-avauksessa Ruotsia vastaan 24 minuuttia. Lauantaina hän istui Puolaa vastaan penkillä.

Alkukauden polvivaivasta toivuttuaan hän pelasi Liverpoolin paidassa päättyneellä kaudella 30 ottelua. 


Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja