Manchester United riehuu siirtomarkkinoilla sadoilla miljoonilla – omistajat pumppaamassa poskettomat summat kriisiseuraan

Manchester Unitedin kausi on lähtenyt surkeasti käyntiin kahdella tappiolla uuden päävalmentaja Erik ten Hagin johdolla. Joukkue on täynnä tähtiä, mutta nyt seurassa uskotaan, että uudet hankinnat ovat ratkaisu, jolla joukkue nostetaan pohjamudista.

Manchester United julkisti juuri Casemiron hankinnan Real Madridista. Summa 30-vuotiaasta keskikentän ankkurista nousi noin 70 miljoonaan euroon Transfermarktin mukaan. Yhteensä kesän hankintojen kanssa rahaa uusiin hankintoihin on kulutettu jo tässä vaiheessa noin 150 miljoonaa euroa.

Manchesterissa uskotaan, että uudet pelaajat ovat ratkaisu, ja rahaa ollaan valmiita syytämään joukkueeseen vielä rutkasti lisää.

Seura on kahden kierroksen jälkeen Valioliigan hännillä kahdella tappiolla, ja seuran omistajaportaassa on suostuttu avaamaan kukkaronnyörejä avokätisesti. Daily Mirrorin mukaan ManUn kesän hankintojen hintalappu voi nousta peräti 350 miljoonaan euroon. Glazerin perhe, joka seuran omistaa, on brittilehden mukaan suostunut jo siirtoihin.

200 miljoonaa

Valmentaja Erik ten Hag on vielä kolmen vahvistuksen perässä. ManU yrittää saada joukkueeseen ennen siirtorajan umpeutumista Frenkie De Jongin Barcelonsta, Cody Cakpon PSV Eindhovenista ja Anthonyn Ajaxista.

Jos kolmikko siirtyy Old Traffordille, puhutaan noin 200 miljoonan lisäpaukusta.

Median tietojen mukaan De Jongin siirrosta on jo päästy alustavasti sopimukseen noin 84 miljoonan euron hinnalla. Sen sijaan Ajax ei ole vielä suostunut luopumaan Anthonysta, vaikka United on lätkäissyt pöytään reilun 85 miljoonan euron tarjouksen.

Anthony kieltäytyi harjoittelemasta joukkueen mukana perjantaina, kun tieto tarjouksesta tuli julki. Vaikuttaa siis siltä, että brasilialainen saadaan Old Traffordille, kunhan vain hinta saadaan seurojen välillä sovittua.

Gakpon hintalapun on arvioitu asettuvan 40 miljoonan euron tietämille.

Rooneylta ohjeita Ten Hagille

Wayne Rooney otti myös kantaa Manchester Unitedin ahdinkoon omassa kolumnissaan The Timesissa.

Takavuosien ManU-tähti kertoi, että tekisi kokoonpanoon selkeitä muutoksia, jos olisi päävalmentaja Ten Hagin saappaissa.

– En peluuttaisi Cristiano Ronaldoa enkä Marcus Rashfordia, Rooney kirjoittaa.

Ronaldon asemasta joukkueessa on kirjoiteltu alkukaudesta paljon. Rooneylla on oma sanansa sanottavana portugalilaistähdestä.

– Ronaldo näytti Brentfordia vastaan siltä, että hän tarvitsee aikaa päästäkseen pelikuntoon.

– Hän on myös ilmoittanut haluavansa lähteä seurasta. En tiedä hänen syitään, mutta kuten kirjoitin edellisessä kolumnissani, antaisin hänen lähteä.

– Hän on loistava pelaaja ja tekee maaleja, mutta Ten Hagin tehtävänä on saada aikaan joukkue, joka voi taistella mestaruudesta kolmen tai neljän vuoden kuluttua. Se tarkoittaa, että joukkue on rakennettava uudelleen nuoremmilla pelaajilla.


Lue myös:

    Uusimmat