Manchester United koki sokkitappion Valioliiga-jumbolle

Jalkapallon Englannin Valioliigassa Manchester Unitedin haave liigan kärkipaikasta jäi toteutumatta myöhään keskiviikkona Old Traffordin areenalla pelatussa ottelussa Sheffield Unitedia vastaan. Ottelu päättyi 2–1 tappioon altavastaajana otteluun lähteneelle Sheffieldille, joka on sarjataulukon jumbona.

Tappio tuli monelle järkytyksenä. ManU on nyt liigan kakkossijalla pisteen päässä saman kaupungin kilpakumppanistaan Manchester Citystä. Listan häntäpäässä Sheffieldilla on illan ottelun jälkeen vain kahdeksan pistettä.

ManU:n peliä pidettiin ponnettomana heti lähtöpotkusta, ja Sheffield nousi johtoon jo ensimmäisellä puoliajalla Kean Bryanin potkusta. ManU:n Harry Maguire tasoitti toisella puoliajalla 64. minuutilla, mutta 74. minuutilla Oliver Burke potkaisi Sheffieldille voittomaalin.

Sheffieldin liigakausi oli tähän asti sujunut historiallisen huonosti. Joukkue oli ennen illan voittoa kerryttänyt aiemmista 19 ottelustaan vain viisi pistettä, mikä oli Valioliigan historian huonoin potti. Old Traffordin areenalla joukkue ei ollut voittanut sitten vuoden 1973.

Illan muissa myöhäisissä yhteenotoissa Everton ja Leicester pelasivat 1–1-tasapelin sekä Brighton ja Fulham maaliköyhän 0–0-pelin. Alkuillasta Burnley päihitti Aston Villan 3–2 ja Chelsea pelasi 0–0-tasapelin Wolverhamptonia vastaan.