Manchester City -tähden kunnianhimoiselle rankkariyritykselle nolo päätös – Chelsea dramaattiseen voittoon

Manchester Cityä on pidetty varmana mestarina jalkapallon Englannin Valioliigassa jo jonkin aikaa, mutta joukkue ei pystynyt sinetöimään ykköstilaansa vielä lauantaina. City johti kotiotteluaan lontoolaisseura Chelseaa vastaan 1–0, mutta taipui lopulta 1–2-tappioon.

Cityn mestaruus on kuitenkin yhä todennäköinen, sillä se johtaa sarjaa 13 pisteen erolla Manchester Unitediin. Kaksi ottelua Cityä vähemmän pelannut ManU voi saalistaa loppukauden peleistään maksimissaan 15 pistettä. ManUn seuraava ottelu on sunnuntaina vieraissa Aston Villaa vastaan.

City siirtyi ottelussa johtoon aivan avausjakson lopulla, kun Raheem Sterling tuikkasi lähietäisyydeltä pallon Chelsean verkkoon. Lähes heti perään Citylle tuomittiin rangaistuspotku, kun Chelsean Ben Gilmour rikkoi Gabriel Jesusia.

Sergio Agüero asteli pilkulle, mutta hänen heppoinen nostoyrityksensä päätyi maalivahti Edouard Mendyn näppeihin.

Toisella jaksolla vieraat tulivat tasoihin Hakim Ziyechin maalilla. Ziyech tulinen vasemman jalan veto upposi verkkoon, vaikka Cityn maalivahti Ederson sai hieman sormiaan väliin. Loppulukemat tulivat ottelun lisäajalla, kun Marcos Alonso laukoi läheltä pallon maaliin.

"Huikea palkinto"

Chelsea nousi voitollaan taulukossa kolmanneksi ohi Leicesterin.

– Vastasimme toisella jaksolla fantastisesti ensimmäisen jakson tapahtumiin, joiden johdosta melkein hävisimme kaiken. Voittomaali oli huikea palkinto, Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel kertoi BBC:lle.

City ja Chelsea kohtaavat myöhemmin tässä kuussa Mestarien liigan finaalissa.

– Voimme luottaa pelaajien kuntotasoon ja joukkuehenkeen. Tämä on loistava juttu loppukautta ajatellen, Tuchel sanoi.

Muissa otteluissa Leeds peittosi Tottenhamin kotonaan 3–1. Tottenhamille tappio tarkoitti, että sen haaveet ensi kauden Mestarien liigasta ovat romuttumassa.

Crystal Palace kellisti vieraissa putoamaan jo kauan sitten tuomitun Sheffield Unitedin 2–0.