Manchester City kohtaa huippumodernin kyläseuran – 31-vuotias päävalmentaja toi jättinäytön harjoituskentälle

Manchester City matkustaa Mestarien liigassa tiistaina Saksaan vajaan 3300 asukkaan kylään Hoffenheimin vieraaksi. Kotijoukkueen tarina ja olosuhteet ovat ainutlaatuiset.

MAINOS

Hoffenheim - Manchester City 

Tiistaina 19.55 C More Sport 2:lla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä ja suomeksi selostettuna C Morella!

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa C Moren asiantuntijat pohtivat Manchester Unitedin tulehtunutta tilannetta.

Hoffenheimin päävalmentaja Julian Nagelsmann oli 21-vuotias, kun Pep Guardiola aloitti Barcelonan peräsimessä vuonna 2008. Tiistai-iltana Euroopan lupaavimpiin valmentajiin lukeutuva saksalainen kohtaa esikuvansa valmentaman Manchester Cityn.

Nagelsmann johdatti Hoffenheimin Bundesliigan neljännelle sijalle vuonna 2016 vain 28-vuotiaana. RB Leipzigiin ensi kaudeksi siirtyvä Nagelsmann odottaa vesi kielellä esikuvansa kohtaamista.

– Manchester City odottaa voittavansa ottelun ja odotan heidän keskittyvän omiin vahvuuksiinsa. Meillä on kuitenkin rohkea pelisuunnitelma, Nagelsmann sanoo BBC:n mukaan.

Vuosituhannen alussa Hoffenheim pelasi Saksan viidennessä divisioonassa. Kymmenen vuotta aiemmin sarjataso oli Saksan kahdeksanneksi korkein. Kaikki muuttui, kun paikallinen liikemies ja seurassa itse nuorena pelannut Dietmar Hopp sijoitti varojaan seuraan vuonna 2000.

Seuraa voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi maailman suurimmista pienistä seuroista. Harjoituskeskus maaseudulla on huippumoderni, jonka varustuksesta löytyy esimerkiksi jättimäinen näyttö kentän laidalta. Nagelsmann ei halua istuttaa pelaajia tunkkaisissa kopeissa videopalaverissa, vaan näyttää joukkueelle vastustajan pelaamista ja kehitettäviä osa-alueita välittömästi harjoitusten lomassa. 

Hoffenheim ei pelaa vain muutaman tuhannen asukkaan kylälle, vaan koko alueelle. Nagelsmann on sanonut tapaavansa seuran faneja moottoripyöräajeluillaan 50 kilometrin päässä kylästä. 30 000 katsojaa vetävä kotistadion on jatkuvasti loppuunmyyty.

– Katsojamäärät kasvavat jatkuvasti. Kannattajamme eivät kuitenkaan ole tyypillisimpiä futisfaneja, vaan katsomossa näkee paljon perheitä ja lapsia. Tunnelma on perhekeskeinen. Meillä ei ole aggressiivista fanikuntaa, kuten monilla muilla joukkueilla. Ilmapiiri on rauhallinen ja ystävällinen, seuran pelaajatarkkailusta ja kansainvälisistä suhteista vastaava Lutz Pfannenstiel sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat