F1-kilpaveli olisi voinut pilata Kimi Räikkösen paluun Ferrarille – "Tein virhepäätöksen"

Sergio Perez on paljastanut, että hänellä oli mahdollisuus Ferrari-pestiin F1-kaudelle 2014. Sen sijaan paikka meni Kimi Räikköselle

Perez on paljastanut F1-sarjan haastattelussa, että hän kävi neuvotteluja Ferrarin silloisen tallipomon Stefano Domenicalin kanssa vuonna 2012. Niiden aiheena oli liittyminen talliin kaudelle 2014. 

Meksikolainen Perez kuului tuolloin Ferrarin akatemiaan. Ferrari-siirron ehtona oli se, että hän olisi ajanut vielä kolmannen kauden tiimin moottorikumppanin Sauberin puikoissa.

– Menin Maranelloon keskustelemaan Domenicalin kanssa, ja hän sanoi, että tehdään esisopimus, Perez kommentoi. 

Perez päätti kuitenkin siirtyä McLarenille. 

– Siihen tuli mahdollisuus, ja McLaren voitti tuolloin kisoja ja oli taistellut mestaruudesta viimeisen viiden vuoden ajan. Miten siis olisin voinut sanoa ei? Ratkaisu oli ilmiselvä. 

 

Perez epäonnistui McLarenilla. Hän kokee, että "pesti tuli hänelle väärään aikaan". Päätös on jättänyt jälkensä.  

– Minun piti käytännössä sanoa jäähyväiset Ferrarin akatemialle mennessäni McLarenille. Tein virhepäätöksen kirjoittaessani vuoden mittaisen sopimuksen. Manageritiimini ei tehnyt hyvää työtä tuon sopimuksen kanssa. 

– Se oli surullista, sillä mielestäni tuo vahingoitti mainettani formula ykkösissä. Pääsin kuitenkin myöhemmin fantastiseen tiimiin, jossa olen menestynyt, Perez summaa viitaten aikaansa Force Indialla, nykyisellä Racing Pointilla. 

Kaudella 2014 Ferrarilla ajoivat Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen, joka palasi talliin Lotukselta. Jos Perez olisi päättänyt toisin, Räikkösen toinen Ferrari-vaihe olisi saattanut jäädä näkemättä. 

Lähde: racefans.net

Lue myös:

    Uusimmat