Mainos

Mallikansioihin pettyneet avautuvat MTV:lle: "Nuori ja tyhmä kun olin, allekirjoitin sopimuksen"

MTV Uutisten viikonloppuna julkaistu juttu mallikansiorahastukseen pettyneestä äidistä sai aikaan palauteryöpyn. Monessa viestissä kerrottiin, kuinka lukija oli samaistunut äidin tarinaan.

Naiset kertoivat kokevansa itsensä hölmöiksi ja totaalisen huijatuiksi, puhumattakaan satojen eurojen rahallisista menetyksistä. 

Voin samaistua kyseiseen perheenäitiin ja sanoa että oli kyllä todella huijattu olo!*

Nuori ja tyhmä kun olin, allekirjoitin sopimuksen yhden mallikansion kuvauksesta lukematta sopimusta sen tarkemmin.

Tätä mallitoimistojen rahastusta ja nuorten huijaamista on jatkunut jo vuosia!

Rahastetaan tavallisten lasten /nuorien aikuisten haaveilla ja vanhempien halusta toteuttaa niitä.

Jotkut äidit kertoivat, että tyttärille on syötetty valheellisia mielikuvia ulkonäöstä ja annettu katteettomia lupauksia mallinurasta.

Puhe oli niin myyvää, että siinä nuoren tytön unelmat nousi kyllä taatusti pilviin. Realistisena kyllä tiedettiin ettei pituudet riitä ammattimalliksi, mutta heillä on myös mainosmalleja listoilla, joissa pituudesta ei ole niin väliä. 

Kovasti puhutaan, kuinka on tarvetta nuorisomainosmalleille ja kuvat tulevat heidän sivuilleen, mutta mitään ei kuitenkaan koskaan tapahdu. 

Yritykset eivät ota mitään vastuuta siitä, kuinka monen nuoren haaveet romutetaan puhumalla valheita. Siinä ollaan aika riskirajoilla, sillä nämä nuoret ovat juuri muutenkin herkillä oman ulkonäkönsä suhteen ja sitten ne huomaavat lopuksi tulleensa huijatuksi.

Toimintatapa käytössä useissa yrityksissä

MTV Uutisille tulleesta palautteesta kävi ilmi, että useat mallikansioita kaupittelevat toimistot ovat toimineet samalla periaatteella jo pitkään.

Samoin, kuin nämä muut tytöt oli minutkin kutsuttu ilmaiseen kuvaukseen, jota seurasi haastattelu (yrityksen johtajan kanssa). Kuvia otettiin muutamia, minkä jälkeen luonnollisesti kehuttiin (minussa oli kuulemma paljon ainesta sporttimalliksi raikkaan olemukseni takia). 

Touhu oli kyllä – niin liukuhihnaa kuin mahdollista. Yllätyksekseni kuvauksissa oli kanssani samaan aikaan ainakin kolme muutakin tyttöä (ja tosiaan yksi kuvaaja). Siinä sitten aina odotettiin vuoroa, milloin meikkiin, milloin kuvattavaksi. Oli todella hölmö ja väsynyt olo kun siinä ilman ruokaa usean tunnin verran sai nököttää.

Tuskin siinä valokuvaajakaan voi käyttää aikaa hakeakseen sitä parasta mahdollista kuvaa/asentoa, kun on saatava seuraava tyttö jonosta jo kameran eteen. 

"Haastattelussa" lähinnä markkinoitiin erilaisia maksullisia kuvauspaketteja.

Puhetta oli paljon siitä, kuinka tarvetta on ja otetaan koekuvat ja niistä tehdään mallikansio. Hinta oli muistaakseni 390 euroa ja oliko vielä niin että, jos haluaa kaikki  jakuvat cd:nä niin hieman tuli hintaa lisää. Meikkaus tietenkin maksoi muutaman kympin lisää.

Tämä ammattikuvaaja oli firman omistaja nainen ja kuvat otettiin tavallisella järjestelmäkameralla valkoista taustaa vasten.

Toki ymmärrän, että onhan tässä omaakin vikaa, kun kirjoittelemaan alle papereita, joita ei ole huolella lukenut. Sainpahan sitten opetusta kerrakseen!

Hölmöydestä jouduttiin maksamaan

MTV:n saaman palautteen mukaan yritykset ovat saaneet rahansa. Osa on vienyt asian kuluttajariitalautakuntaan. 

Sopimuksien sisältö ja maksuttoman peruutuksen puuttuminen tuli kaikille naisille ja nuorille yllätyksenä.

Yllättäen aikaa peruessa kävi ilmi, ettei se onnistukaan (tästä ei siis yllättäen sanota "haastattelussa" vaan se kliseinen pieni printti siellä sopimuksessa on hoksattava). 

Näinpä siis maksoin itseni kipeäksi setistä kuvia, joilla en tee yhtään mitään. Sopimukseen kuului että yritys myös lähettäisi kuvia erilaisiin sopivaksi katsomiinsa toimistoihin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Toki ymmärrän, että onhan tässä omaakin vikaa, kun kirjoittelemaan alle papereita, joita ei ole huolella lukenut. Sainpahan sitten opetusta kerrakseen. 

Helpompi antaa vain olla. Kuvat on edelleen tallella tietokoneella, mutta samat kuvat olisimme voineet itse ottaa kotona ja säästää se 400 euroa.

Sopimusta ei annettu luettavaksi vaan näytettiin vain, mille riville piti panna nimi

Kuvaukseen oli aikaa kolme viikkoa. Otimme yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan ja teimme sinne kirjallisen ilmoituksen asiasta, mutta asia on vielä siellä käsittelyssä. Mallikansiokuvaukseen emme menneet, mutta kuluttajaneuvoja neuvoi maksamaan kuvausmaksun, jotta säästyisimme korkokuluilta. 

Monet naiset kertovat tuntevansa itsensä huijatuiksi ja petetyiksi.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että toiminta on todella törkeää ja osoittaa huonoa makua huijata suuria rahoja nuorilta tytöiltä. Sietäisivät hävetä!

*Kursiivilla merkityt kohdat poimittu MTV Uutisten saamista palautteista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.