Mainos

Mallikuvatoimisto vastaa äidin rahastussyytteisiin: Jutulla on valheellinen pohja

Rahastuksesta ja huonosta laadusta syytetyn mallikuvatoimiston johtaja pitää tyttäriensä kuviin pettyneen äidin väitteitä täysin valheellisina. MTV Uutiset kertoi aamulla äidistä, jonka mielestä mallikuvatoimisto Studio Elite oli johtanut häntä harhaan valheellisilla lupauksilla eikä laatu vastannut odotuksia.  

Studio Eliten toimitusjohtajan Jari Tolvasen mielestä äiti antaa jutussa kuvauksista valheellista tietoa.

Tolvasen mielestä jutusta syntyy se käsitys, että yksi mallikansio maksaisi 1200 euroa. Tavallisesti yhden mallikansion tekeminen maksaa 390 euroa, mutta äiti sai tähän alennusta ja maksoi kuvauksista huomattavasti vähemmän.

– Hinta on täysin väärin. Äiti osti tyttärilleen kolme kappaletta 290 euron arvoisia mallikansioita, eli siitä voi laskea, että kokonaissumma on 870 euroa sisältäen 24 prosentin alv:n.

Tolvasen mukaan kuvia ei myöskään ollut ottanut harjoittelija, kuten äiti jutussa kertoo.

– Se oli uuden kuvaajan ensimmäinen työkeikka. Henkilö on kyllä ollut Studio Elitellä ensin harjoittelijana, mutta on sittemmin päässyt valokuvaajaksi. Kun asiakas oli reklamoinut meille tästä, toinen, kokenut kuvaaja kuvasi tytöt uudestaan.

Myös kuvat on Tolvasen mukaan toimitettu asiakkaalle täysin asiaankuuluvasti.

– Nykypäivänä kukaan ei teetä kuvakansiota, koska niitä on äärimmäisen raskasta skannailla. Latauslinkki lähetetään sähköpostitse tai toisena vaihtoehtona on DVD-levy.

"Ehdot alan sääntöjen mukaiset"

Tolvanen vakuuttaa, että yrityksen soveltamat ehdot ovat alan pelisääntöjen mukaiset. Jo buukattuja kuvauksia ei voi perua maksamatta, koska niihin osallistuu monia ihmisiä, joille on maksettava palkkaa.

– Meillä on freelancereita, valokuvaaja ja meikkaaja, eli yhtä kansiota tekemään tarvitaan monta ihmistä ja heidät joutuu varaamaan etukäteen.

Toimitusjohtaja epäileekin, että äiti esiintyy jutussa tarkoitushakuisesti.

– Veikkaan, että asiakas ei vain ole ollut tyytyväinen, koska hän on halunnut perua kuvauksen eikä olisi halunnut maksaa. Meidän ehtomme ovat sen verran tiukat, että hän on kuitenkin tuonut tytöt kuvauksiin tänne, ja sen jälkeen halunnut tehdä meidän elämämme mahdollisimman hankalaksi. 

Työn hankinta asiakkaan vastuulla

Tolvasen mukaan Studio Elite ei ole mallitoimisto, vaan jää asiakkaan itsensä vastuulle, mitä kuvausten jälkeen tapahtuu.

– Palveluumme kuuluu mallitoimisto-ohjeistus, johon asiakas voi kuvauksen jälkeen varata ajan ja tulla katsomaan, mitä kuvia on otettu ja mille mallitoimistoille niitä lähetetään.

Toivasen mukaan äiti ei kuitenkaan ollut varannut aikaa mallitoimisto-ohjeistukseen.

– Hän on alkanut saman tien tappelemaan, ettei suostu maksamaan kuvia. Ja sen takia me kuvasimme tyttäret uudestaan. Koen, että tässä on ollut mukana valheellisuutta ja että ei ole ihan täysin totta, mitä asiakkaan päästä on kerrottu.

Aiemmin julkaistussa jutussa äiti sanoo, että hänelle ja hänen tyttärilleen luotiin valheellisia odotuksia mallinurasta, vaikka tyttäret eivät täytä malleille asetettuja pituus- ja kokovaatimuksia.

Tolvanen puolestaan korostaa, että tie vaikkapa mainoksiin tai televisiosarjoihin voi aueta koosta riippumatta.

– Me emme ole huijaamassa ketään tai aiheuttamassa pahaa mieltä. Me olemme aito ponnahduslauta, jos haluaa päästä esimerkiksi mainosmalliksi tai televisiomainoksiin.

– Nykyään malli ei ole vain se catwalkia kävelevä langanlaiha henkari. On telkkarimainosmalleja, statisteja televisiosarjoissa – sinne voi päästä ihan kuka tahansa, joka ei jännitä kuvaustilannetta ja kameraa.

Asiakkaita on mallitoimistojen listoilla

Tolvasen mukaan Studio Eliten kuvaamia malleja on myös mallitoimistojen listoilla.

– Me kuvaamme tuhansia tyttöjä ja meiltä on päässyt sadoittain ihmisiä viime vuonnakin eri mallitoimistoille. Jokaisella suomalaisella mallitoimistolla on meidän kuvaamiamme malleja. Meidän kotisivuillamme voi käydä katsomassa niitä kaikkia, Toivanen kertoo.

Toisessa MTV:n jutussa mallitoimistot Paparazzi ja Fondi kertovat huonoista kokemuksistaan Studio Eliten kuvien laadusta. Paparazzin pääbuukkajan Jari Leskisen mukaan Eliten kansiot eivät ole olleet hyviä, eikä toimisto olisi voinut hyväksyä niitä käyttöönsä. 

Tolvasen mukaan tämä ei ole totta. Tolvanen kertoo, että Studio Elite on kuvannut ja löytänyt malleja sekä Paparazzille että Fondille ja molemmilla mallitoimistoilla on sivuillaan Eliten ottamia kuvia. 

– Paparazzilla on valokuvaajamme ottamia kuvia Mikaelista (näyttökuva a: kuvat 2 ja 3, vasemmalta oikealle) ja Fondilla minun kuvaamia kuvia Heddasta (näytyökuva b, kuvat 1 3, 4 ja 6 vasemmalta oikealle). Nämä mallit on siis stailattu ja mallikansiokuvat otettu Studio Elitellä ja samoin olemme ohjeistaneet mallit hakemaan näihin mallitoimistoihin, Tolvanen sanoo.

Koekuvista päästävä läpi ensin

Rahastussyytökset Tolvanen tyrmää täysin. Hän kertoo, että vain osalle kuvattavista tarjotaan ilmaisten testikuvien jälkeen mahdollisuutta mallikansion tekoon.

– Meillä on siksi koekuvaukset, että näemme, kuka on rento ensimmäisen kerran kuvauksissa. Ainoastaan ne, joiden kuvista yli 10 prosenttia onnistuu, saavat mahdollisuuden ostaa mallikansion meiltä. Me emme ole myyneet moneen vuoteen enää mallikansioita ilman, että olet päässyt koekuvista läpi. Siinä menisi rahat kankkulan kaivoon.

Tolvasen mukaan koekuvaus on täysin ilmainen. Hän kertoo, että viime vuonna koekuvauksiin haki yli 6000 ihmistä, joista noin puolet kutsuttiin testikuviin.

Tolvanen korostaa, että mallin ura ei urkene itsestään, vaan kuvattavan tulee itse olla aktiivinen töiden etsinnässä.

– Jos kuvat onnistuvat ja mallikansio tehdään, kuvia pitää myös itse lähettää mallitoimistoille ja tuotantoyhtiöille. Kun lähetät niitä kuvia 30-40 paikkaan, sinulla on mahdollisuus saada töitä.

Tolvasen mukaan MTV Uutisten haastatteleman perheen äiti ja tyttäret eivät ole toimineet ohjeistuksen mukaisesti, eikä yritys ole siksi niin sanotusti murskannut tyttärien unelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.