Mainos

"Malli, jonka koko väestö tietää" – sopivatko nämä aurinkolasit todella kaikille kasvoille?

Koska olemme niin erinäköisiä, kaikille sopivan aurinkolasimallin löytäminen on haastavaa. Trendikkäin shoppailija tähyää jo kulmikkaita kehyksiä.

Yleisin ongelma aurinkolasiostoksilla on, ettei ihminen löydä omien kasvojensa kokoon sopivaa kehystä. Koska olemme niin erikokoisia, -näköisiä ja -värisiä, yleispätevän ja kaikille sopivan mallin löytäminen on haastavaa – ellei jopa mahdotonta.

Raybanin Aviator-mallia, suomeksi siis pilottilaseja, on kuvattu kaikille sopiviksi. Totuus on tässäkin asiassa tarua monimutkaisempi.

– Aviator-malli on mielenkiintoinen juttu, koska se on malli, jonka koko väestö tietää. Pistää ne lasit kenen kasvoille vain, niin se näyttää trendikkäältä. Aviator on pysynyt pinnalla todella pitkään, mutta itse asiassa joissain kasvoissa se laskee painopistettä todella paljon, koska siinä on alapainotteinen muoto, stylisti, tyylikouluttaja ja optikko Tuulia Alanen-Brandt kuvaa.

Aviatoristakin on olemassa useampaa eri kokoa. Vaikka malli ei olisi kasvojen mittasuhteisiin nähden esteettisesti oikeanlainen, sen saa stailattua helposti eri tyyliseksi vaatteiden ja asusteiden avulla.

– Se voi olla hyvin rock, tai hyvin klassinen. Koska silmät ovat hyvin tottuneet Aviatorien muotoon, niin se mielletään perusklassikoksi. Ja sitähän se onkin. Mutta ei se mittasuhteiltaan kaikille sovi. 

Trendikkäin tähyää jo kulmikasta

Trendikkäimmät aurinkolasit ovat vuonna 2017 pyöreät tai tupla-nenäsiltaiset. Kissamaisia laseja on pyöristetty hieman, ja lasien painopistettä on nostettu.

– Jos haetaan tasapainoa kasvoille, niin pyöreä malli voi olla haastava, koska se ei saa olla alakuloinen. Kun on vähän kissamainen malli, yläkulmaa on pikkuisen nostettu, mutta malli on edelleen pyöreä, Alanen-Brandt sanoo.

– Jos ajatellaan sitä, mitä on tulossa, niin ainahan on tällainen vastakkainasettelu edelliseen. Keski-Euroopan messuilla on nähtävissä, että kulmikkuus on hiipimässä pikkuhiljaa takaisin pyöreän jälkeen. Eli trendikkäin ihminen alkaa pikkuisen katsoa nyt jo sitä kulmikasta muotoa, joka sieltä alkaa tulla.

Kesän 2017 tärppejä

 1. Linssit ja kehykset metallin sävyissä
 2. Asetaattimuoviset kehykset
 3. Tupla-nenäsilta
 4. Retrohenkisyys, 1980–1990-luvun mallit
 5. Pilottilasit uuteen väriskaalaan päivitettynä
 6. Kulta ja hopea
 7. Turkoosiin taittuvat, ultramariinit kehykset
 8. Punertava väriskaala vaaleapunaisesta tummaan vadelmaan
 9. Myös maitomaiset nudesävyt
 10. Linssi on suoristunut kaarevasta tasaiseksi


Osittainen lähde: Policen ja Furlan tiedote 

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja