Mainos

Malesia haluaa kuulustella pohjoiskorealaista diplomaattia Kimin kuolemasta

Malesian poliisi haluaa kuulustella Pohjois-Korean suurlähetystön korkeaa virkamiestä Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuolen Kim Jong-namin kuolemasta.

Pohjois-Korean suurlähetystön lähetystösihteerin ohella poliisi haluaa kuulustella pohjoiskorealaisen lentoyhtiön työntekijää.

– Toivomme, että Pohjois-Korean lähetystö tekee yhteistyötä kanssamme ja mahdollistaa heidän haastattelemisensa pikapuoliin, Malesian poliisin johtaja Khalid Abu Bakar sanoo.

Kim Jong-nam, 45, kuoli viime viikon maanantaina sen jälkeen, kun kaksi naista kävi hänen kimppuunsa Kuala Lumpurin lentokentällä. Naisten epäillään myrkyttäneen Kimin pyyhkimällä hänen kasvojaan tappavalla myrkyllä. Kim oli matkustamassa Malesiasta Macaoon.

Malesian poliisin mukaan Kim sai hyökkäyksen jälkeen sydänkohtauksen ja kuoli ennen kuin hänet saatiin sairaalahoitoon. Poliisi epäilee myrkyn aiheuttaneen Kimin sydänkohtauksen. 

Malesian poliisi epäilee kaikkiaan viiden pohjoiskorealaisen osallistuneen Kimin surmaamiseen. Neljä Malesian poliisin epäilemistä henkilöistä on poliisijohtajan mukaan poistunut maasta ja palannut Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Korean Malesian-suurlähettiläs Kang Chol puolestaan vaati keskiviikkona Malesiaa vapauttamaan kolme surmatyön takia pidätettyä henkilöä. Suurlähettilään mukaan pidätetyt ovat syyttömiä. Pidätetyistä yksi on pohjoiskorealainen. Kaksi muuta – myrkyttämisestä epäillyt naiset – ovat kotoisin Vietnamista ja Indonesiasta.

Etelä-Korea on alusta lähtien syyttänyt surmatyöstä Pohjois-Koreaa. 

Viikko sitten Malesiassa salamurhatun Kim Jong-namin myrkytys näkyy lentokentän turvakameroiden kuvissa:

1:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.