Mainos

Pohjois-Korean johtajan velipuolen murhasta syytteet kahdelle

Kahta naista syytetään Pohjois-Korean johtajan velipuolen Kim Jong-namin murhasta.

Indonesialais- ja vietnamilaisnaisia odottaa hirttäminen, jos heidät todetaan syyllisiksi murhaan. Naiset joutuvat oikeuden eteen jo huomenna.

Molemmat naiset ovat kiistäneet tienneensä, että Kim Jong-namin kasvoille suihkutettu aine olisi ollut myrkyllistä. Naiset ovat vedonneet muun muassa siihen, että luulivat osallistuvansa piilokameraohjelmaan.  

Epäiltynä on myös kolmas, 46-vuotias pohjoiskorealainen mies. Uutistoimisto AFP:llä ei ollut tietoa siitä, nostetaanko miestä vastaan myös syytteet.

Kim joutui myrkytetyksi Malesiassa Kuala Lumpurin lentokentällä kaksi viikkoa sitten. Murhassa käytettiin epäilyjen mukaan vaarallista hermokaasua. 

Pohjoiskorealaismiehiä epäillään yhteyksistä kuolemaan

BBC:n mukaan kuusi muuta pohjoiskorealaista miestä on nimetty epäillyksi tai etsintäkuulutettu epäiltyinä osallisuudesta Kimin kuolemaan.

Miehistä neljä lensi Kuala Lumpurista pian Kimin myrkyttämisen jälkeen Pohjois-Korean pääkaupunkiin Pjongjangiin, BBC kertoo.

Kaksi muuta ovat malesialaisviranomaisten mukaan Pohjois-Korean suurlähetystössä Kuala Lumpurissa työskentelevä korkea virkamies sekä Pohjois-Korean valtion omistaman lentoyhtiön työntekijä.

Etelä-Korea on sanonut uskovansa, että Pohjois-Korean hallinto on Kimin kuoleman takana. Pohjois-Korea puolestaan on sanonut Malesian olevan vastuussa kuolemasta.


1:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.