Makwan Amirkhanilta tunteikkaita sanoja – "Ihminen jota rakastan kaikkein eniten saapui tänne"

Makwan Amirkhani sai läheisiltään tärkeää tukea vapaaottelun UFC-ottelussaan Jason Knightia vastaan. 

Edellisen ottelunsa viime vuoden maaliskuussa hävinnyt Amirkhani kaipasi voittoa kipeästi. Sen hän myös sai, värikkään ottelun jälkeen Amirkhani julistettiin höyhensarjan ottelun voittajaksi hajaäänin.

Ottelu käytiin Liverpoolissa ja ennen sitä Amirkhani valmistautui otteluun Irlannissa, poissa kotoa. Läheiset ihmiset olivat saapuneet hänen tuekseen ja kehään kantautui myös tuttuja ääniä.

– Minulla on paljon ystäviä ja perheenjäseniä ja heistä muutamat tulivat tänne Liverpooliin. Yksi heistä oli äitini, ihminen jota rakastan kaikkein eniten, Amirkhani sanoi tunteikkaana ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kamppailulajien arkeen kuuluu ottelua edeltävä raju painonpudotus, mikä ei ole yksinkertainen homma.

– Äitini taisi menettää enemmän kiloja tällä viikolla kuin minä, hän oli niin hermostunut, Amirkhani naurahti.

Amirkhani valmistautui otteluun Dublinissa SBG-salilla. Häntä piiskasi supertähti Conor McGregorin valmentaja John Kavanagh. Amirkhanilla oli myös salista ja valmentajasta kauniita sanoja sanottavanaan.

– Rakastan sitä (SBG:tä). Se on toinen perheeni nyt. Olen asunut John Kavanaghin luona. Minulla ei ole ollut isää moneen vuoteen, nyt minusta tuntuu kuin minulla olisi taas isä, Amirkhani sanoi.

Iranissa syntynyt Amirkhani muutti Suomeen neljävuotiaana. Hänen isänsä kuoli vuotta myöhemmin auto-onnettomuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat