Vastustajansa tajun sammuttaneen Makwan Amirkhanin käytös voiton hetkellä keräsi ylistystä – avasi henkistä muutostaan: "En ole enää lapsellinen"

5:00
Makwan Amirkhani puhui huhtikuussa MTV:lle harjoittelunsa ammattimaistumisesta ja pohjakosketuksesta New Yorkissa.

UFC:n otteluilta Abu Dhabin edustalla sijaitsevalla Yasin saarella oli suomalaisottelija Makwan Amirkhanille voitokas.

31-vuotias Amirkhani nappasi uransa kuudennen UFC-voittonsa, kun hän sai vastustajansa Danny Henryn peruuttamattomaan kuristusotteeseen.

Voitto tuli suorastaan pelottavalla tavalla, sillä skotlantilaisottelija ehti menettää tajuntansa ennen kuin hän sai taputettua luovutuksen merkiksi.

Kun kehätuomari keskeytti ottelun, Amirkhani ei monien UFC-ottelijoiden tavoin rynnännyt heti tuulettelemaan voittoaan, vaan ryhtyi auttamaan yhä tajutonta vastustajaansa. Kun lääkintähenkilökunta riensi paikalle ottamaan ohjat, turkulainen kävi vielä uudestaan tarkistamassa, että Henry on kunnossa.

Tämä kaikki kuulostaa täysin normaalilta toiminnalta, mutta UFC:ssä kaverin auttaminen ei ole aina lainkaan itsestään selvää. Amirkhanin esimerkillistä toimintaa ja urheiluhenkeä ovatkin ylistäneet lukuisat vapaaotteluhahmot sosiaalisessa mediassa.

Amirkhani itse perusteli toimintaansa vastustajan kunnioituksella ja henkisellä kasvullaan.

– Olen joskus aiemmin ollut sellainen ottelija, jolla on tarvetta saada nimeä ja huomiota vaikkapa mahtailemalla, mutta lopulta haluan vain rauhaisan elämän itselleni ja kaikille muille. Mitä tulee ottelemiseen, olen tehnyt tätä koko elämäni. Kun näen vastustajani oktagonissa, tiedän, että hän on tehnyt ison työn päästäkseen sinne. Tunnen valtavaa kunnioitusta häntä kohtaan, Amirkhani kuvaili UFC 251 -tapahtuman lehdistötilaisuudessa.

– Olen kasvanut aikuisemmaksi, en ole enää lapsellinen. Olen 31-vuotias, ja jos saan lapsia tulevaisuudessa, en halua, että he näkevät isänsä käyttäytyvän typerästi, jolloin he saattaisivat tehdä itsekin niin. Haluan kunnioittaa vastustajiani ja tämä on aito puoli minussa.

"Se herätti jättiläisen minussa"

Henkisen kasvunsa lisäksi Amirkhani puhui ottelun jälkeen ammattimaisemmasta otteestaan. Viime vuoden lopulla hän koki eräänlaisen pohjakosketuksen, kun hänen valmistautumisensa isoon otteluiltaan New Yorkissa oli mennyt pahasti pieleen. Sen seurauksen hänen koki tappion Shane Burgosia vastaan.

– Toisaalta olen kiitollinen, että se tapahtui minulle, koska se herätti jättiläisen minussa. Kun palasin kotiini, annoin itselleni kuukauden aikaa miettiä asioita uudelleen. Päätin tehdä tätä edelleen, mutta tällä kertaa minä teen päätökset, ja tämäniltainen voitto oli sen tulosta, Amirkhani paalutti.

Suomalaisottelija antoi myös viitteen siitä, että aikoo otella UFC:ssä hieman tiheämpään tahtiin kuin toistaiseksi tähän asti.

– Kun palaan Suomeen, aloitan harjoittelun uudestaan heti ensi viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja