Kuristuksella UFC-voiton ottanut Makwan Amirkhani tunsi, miten vastustaja menetti tajuntansa – halusi päästää irti jo ennen kehätuomarin väliintuloa

Anakondakuristuksella skotlantilaisen vastustajansa Danny Henryn kukistanut Makwan Amirkhani kertoi bravuuristaan UFC-ottelunsa jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Amirkhanin kuristusote puri jo ensimmäisessä erässä, kun kehätuomari havaitsi Henryn menneen tajuttomaksi. Yleensä ottelijoilla on tapana tai suorastaan velvollisuutena taputtaa vastaavanlaisessa kiipelissä luovutuksen merkiksi, mutta jostain syystä Henry ei näin tehnyt tai ehtinyt tekemään.

– Jos saan sen kuristusotteen, minulla on vain yksi sääntö. En luovu siitä. Ja siinä se. Lopetan vasta siinä vaiheessa, kun kaveri nukkuu. (Tunnettu vapaaotteluvalmentaja) John Kavanagh tietää sen hyvin. Hän tietää, että jos saan sen otteen, se on menoa, Amirkhani totesi UFC 251 -tapahtuman lehdistötilaisuudessa.

Amirkhani kertoi tunteneensa, kuinka Henry menetti tajuntansa, eikä se tunne ollut mukava.

– Ehkä sekuntia ennen kuin kehätuomari tuli väliimme. Hän tuli tarkistamaan, onko hän kunnossa, ja minä tunsin, ettei hän ole hereillä. Se ei ole koskaan mukavaa, kun tietää, että joku on tajuton. Silloin ei halua enää pitää otteesta kiinni, turkulainen kertasi.

"Saan kyllä jokaisen kiinni"

Vapaaottelussa Amirkhani on erikoistunut mattopainiin, ei niinkään potkuihin tai lyönteihin, vaikka hänen UFC-uransa ensimmäinen voitto tulikin teknisellä tyrmäyksellä. Suurin osa kurditaustaisen ottelijan ennen täyttä aikaa otetuista voitoista on tullut erilaisilla kuristusotteilla.

Amirkhanilta kysyttiinkin voiton jälkeen, kuka höyhensarjan ottelijoista panisi hänelle parhaiten kampoihin matolla.

– Ollakseni rehellinen, en tiedä, Amirkhani vastasi.

– Kun olen salilla Irlannissa ja paikalle tulee uusia kykyjä tai vierailijoita, joilla on musta vyö, John Kavanagh antaa heidän otella muutamia eriä muiden kanssa ja sitten hän sanoo, "menkää ottelemaan Makwanin kanssa". Sitten nappaan heidät seuraavassa hetkessä otteeseeni, ja John vain hymyilee. Joten saan kyllä jokaisen kiinni otteeseen. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta minulla on vankka ote, kun puhutaan anakondakuristuksesta.

Eräs toimittaja ehdotti Amirkhanille vastustajaksi brasilialaisen jujutsun erikoismiestä Kron Gracieta, joka on napannut kuudesta ammattilaisottelustaan viisi voittoa vastustajansa luovutuksella.

– Kuka tahansa käy. En ole koskaan kieltäytynyt ottelusta UFC:ssä. Jos on joku, jota UFC tarjoaa vastustajaksi, vastaan aina kyllä, jos hetki on oikea ja olen terve, Amirkhani ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat