Maksatko pysäköinnistä sovelluksella? Yleinen virhe voi johtaa parkkisakkoihin

Parkkisakko saattaa odotella tuulilasissa, jos on erehtynyt luottamaan vain puhelimen gps-paikannukseen pysäköinnistä maksaessaan.

Suomalaisautoilijoista suurimmalle osalle mobiilipysäköinti on varmaan jo tuttua hommaa, mutta on joitain sudenkuoppia, joihin moni kuski saattaa erehdyksessä kompastua.  Pysäköintipalvelu Easy Park kertoo tiedotteessaan yleisistä mokista.

Yleisin mobiilipysäköintivirhe, joka johtaa pysäköintivirhemaksuun, on maksaminen väärälle parkkialueelle. Virheeseen johtaa puhelimen gps-paikannukseen luottaminen. Kannattaakin muistaa, että puhelimen näyttämä sijainti ei aina vastaa auton sijaintia, etenkään silloin, jos kulkuneuvo on lähellä pysäköintialueen rajakohtia. Sakon välttääksesi varmista oikea aluenumero alueen kylteistä ja vaihda tarvittaessa sovelluksen kartalta alue oikeaksi.

Mikä on ollut ikimuistoisin selitys väärästä pysäköinnistä? Pysäköinninvalvoja kertoo videolla. Juttu jatkuu videon alla.

Mikä on ollut ikimuistoisin selitys väärästä pysäköinnistä? 4:58
Pysäköinninvalvoja kertoo, mikä on ollut ikimuistoisin selitys virheellisestä pysäköinnistä.

Easy Parkin mukaan toinen yleinen moka liittyy siihen, että mobiilipysäköinnin paikannus ajautuu väärälle alueelle silloin, kun kuski aloittaa pysäköinnin sovelluksella vasta jo autolta poistuttuaan. Sakkolappusta välttääkseen on syytä muistaa nimittäin, että paikannus seuraa puhelinta, eikä autoa.

Kolmas moka liittyy rekisterinumeroon. Mielessä kannattaa nimittäin pitää, että mobiilipysäköinti kohdistuu aina tiettyyn autoon, joka ilmoitetaan rekisterinumerolla. Tämä on syytä huomioida etenkin silloin, kun liikkuu vaikkapa laina- tai vuokra-autolla. Pysäköinninvalvoja tarkastaa nimittäin rekisterinumerosta, onko pysäköintimaksu maksettu. Joskus pysäköintimaksu onkin maksettu – mutta väärälle autolle, koska oikea rekisterinumero on unohtunut päivittää sovellukseen.

Pysäköintivirhemaksuun johtava moka voi tapahtua silloinkin, kun on liikkeellä yhdellä oman kotitalouden monista autoista. Onhan sovelluksessa siis oikea rekisterinumero?

Mokien lisäksi pysäköintiin liittyy kaikenlaisia myyttejä ja urbaanilegendoja. Aiemmin olemmekin kertoneet ParkkiPaten tyrmäämistä pysäköintimyyteistä.

Onko tässä kaikkien aikojen parkkimaksu?

Kaikkien aikojen parkkimaksu? Ylöjärveläinen Miika tökkäsi kahdeksan vuotta sitten maksamattomaksi jääneen parkkilipun mittariin 0:40
Ylöjärveläinen Miika tökkäsi kahdeksan vuotta sitten maksamattomaksi jääneen parkkilipun mittariin – "Tähtitieteellinen summa"

Lähde: Easy Park Oy

Lue myös:

    Uusimmat