Maksaisitko sinä 1 800 euroa toisten häistä? Häävieras järkyttyi morsiamen ja sulhasen vaatimuksista

Nainen tyrmistyi varakkaan hääparin kohtuuttomilta tuntuvista toiveista. Naisen olisi pitänyt matkustaa häihin ja polttareihin ulkomaille sekä maksaa yli sata puntaa häälahjasta.

Häät voivat olla sulhasen ja morsiamen elämän kallein päivä. Kustannuksia tulee toki hiukan vieraillekin, mutta nettipalstalla kirjoittava nainen on järkyttynyt ystävänsä ylettömän suuresta, vieraille esitetystä vaatimuksesta maksaa hääjuhlista liki kaksi tuhatta euroa.

Brittiläiselle Mumsnet-nettipalstalle kirjoittava 24-vuotias nainen kertoo, kuinka hän ja hänen miehensä on kutsuttu ulkomaille häihin sekä mies sulhasen polttareihin. Hintaa juhlille nainen arvioi kertyvän heidän osaltaan jopa 1 600 puntaa eli noin 1 800 euroa.

Kaksi matkaa ulkomaille, yli satanen häälahjasta

Nainen kirjoittaa, että hääpari odottaa vieraiden matkustavan häihin ja kustantavan myös sulhasen ulkomailla järjestettävät polttarit, jotka kestävät pitkän viikonlopun ajan.

– Ehkä olen väärässä, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun minut tai kumppanini kutsutaan polttareihin, mutta luulin, että sääntö olisi, että jokainen, myös sulhanen, maksaa oman osuutensa? Ottaen huomioon, että polttarit ja häät ovat ulkomailla ja maksavat meille molemmille kokonaisen viikon vuosilomaa muiden heidän häiden ympärille suunniteltujen tapahtumien takia, nainen kirjoittaa.

Nainen kertoo, että kaiken kukkuraksi tulevan avioparin lahjalista koostuu kohtuuttoman hintavista toiveista: Halvimmat listan lahjat ovat 100 punnan eli reilun 110 euron tienoilla.

Kommentoijat lyttäsivät idean

Nettipalstalla nainen kysyykin neuvoa. Onko hän vain liian herkkä varakkaan parin toiveille? Kuinka paljon lahjaan pitäisi käyttää rahaa?

Suurin osa kommentoijista kehottaa pariskuntaa vain ystävällisesti kieltäytymään kutsusta.

– Minun neuvoni on kieltäytyä kutsusta, lähettää kortti ja toivottaa kaikkea hyvää, yksi kommentoijista kirjoittaa.

Myös hääparin kohtuuttomat toiveet lytättiin.

– Koko juttu kuulostaa farssilta ja he kuulostavat naurettavilta, ja olet ihan oikeutettu sanomaan kaikkeen ei, eräs kirjoittaa.

– Ellei ihmisillä ole perhettä ulkomailla, en vain ymmärrä trendiä järjestää häitä ulkomailla. Se on vain todella tarpeetonta ja narsistista, toinen kommentoi palstalla.

– Lähettäisin pahoitteluni ja menisin nauttimaan kivasta kahden viikon lomasta paikkaan, jonka olisin itse valinnut. Hemmottele itseäsi sadan punnan pullolla kuplivaa, kolmas kehottaa.

Lähde: Daily Mail

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja