Mäkihypyn entinen ME-mies voitti taistelun syöpää vastaan – "Paras tunne kaikista"

Kansainvälinen hiihtoliitto kertoo verkkosivuillaan, että norjalainen ex-mäkihyppääjä Björn Einar Romören on parantunut syövästä noin vuoden mittaisen taistelun jälkeen.

Romören alkoi kärsiä viime kesänä selkäkivuista. Hän luuli aluksi kipujen johtuvan vain välilevyn pullistumasta, joka oli piinannut jo vuosia.

Magneettikuvissa Romörenin lonkasta löytyi kuitenkin kasvain, joka viittasi harvinaiseen luusyöpään, hoitamattomana aggressiivisesti etenevään Ewingin sarkoomaan.

Romörenin kannalta hyvä uutinen oli tuolloin se, ettei syöpä ollut ehtinyt levitä vielä kovin laajalle. Hän pääsi myös pikaisesti hoitoon.

Nyt, kymmenisen kuukautta myöhemmin syöpä on poissa.

– On uskomaton tunne olla sellaisessa pisteessä, etten yritä vain päästä läpi jostain, vaan kuntoni kohenee koko ajan. Se, että hoidot ovat tepsineet ja syöpä on poissa, on paras tunne kaikista, Romören sanoo FIS:n verkkosivuilla.

Romören, 39, saavutti urallaan kahdeksan henkilökohtaista osakilpailuvoittoa maailmancupissa. Hän oli saavuttamassa Norjan nelikossa joukkuemäen olympiapronssia (2006), kahta MM-pronssia (2003 ja 2005) ja yhtä MM-hopeaa (2011).

Lentomäessä Romören voitti kaksi MM-kultaa (2004 ja 2006) niin ikään osana Norjan nelikkoa. Tämän lisäksi lentomäestä tuli yksi joukkuemäen MM-hopea (2010) ja yksi -pronssi (2008).

Vuonna 2005 Romören hyppäsi Planicassa uudet ME-lukemat 234,5 metriä. Hän kohensi ennätystä vielä samana päivänä lukemiin 239 metriä, ja tämä maailmanennätys pysyi voimassa aina vuoteen 2011.

Lue myös:

    Uusimmat