Tavoitteet korkealla: mäkihypyn entinen ME-mies tekee paluun!

1:11
Video: Anders Fannemel hyppäsi viimeksi maailmancup-osakilpailun voittoon Engelbergissä joulukuussa 2017.

Mäkihypyn entinen maailmanennätysmies, norjalainen Anders Fannemel, 29, tekee paluun. Hän kertoo asiasta Dagbladetin haastattelussa.

– Olen valmis tulevaan kauteen. Silloin järjestetään olympialaiset (Pekingissä) ja lentomäen MM-kisat Vikersundissa. Hyppääjälle ei voi paljon suurempaa olla, Fannemel sanoi.

Fannemel on ollut sivussa vuodesta 2019 lähtien. Hänen vasemman polvensa eturistiside ja nivelkierukka hajosivat kesällä 2019 Puolan Wislassa, kun Fannemel kaatui hyppyharjoituksissa.

Fannemelille on tehty sen jälkeen neljä leikkausta, ja hän on jatkanut kuntoutusta sinnikkäästi. Fannemel hyppäsi Dagbladetin mukaan talvella jo 40 hyppyä Lillehammerissa ja hän aikoi kisata Norjassa Raw Air -turnauksessa, mutta tapahtuma peruttiin koronapandemian myötä.

Fannemel pohtii, että polvi toimii riittävän hyvin hyppäämistä ajatellen, vaikkei tunnukaan entisen veroiselta. Hän on jo laatinut kesäksi "hyvän harjoitussuunnitelman", joka sisältää hyppäämistä.

Maailman huippu tähtäimessä

Eikä Fannemel aio tyytyä vähään, sillä neljän maailmancup-osakilpailun voittajan tavoitteena on palata maailman huipulle.

Vuonna 2015 Fannemel hyppäsi mäkihypyn ME-loikan, kun hän leiskautti 251,5 metriä Vikersundissa. Ennätys pysyi voimassa kaksi vuotta, mutta nykyään maailmanennätys on Itävallan Stefan Kraftin hallussa 253,5-metrisellä hypyllä samasta mäestä.

– Olen menettänyt kaksi vuotta ammattilaisurastani mäkihyppääjänä. On hyvin motivoivaa, että se (paluu) alkaa lähestyä, Fannemel sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja