Mainos

Vakavasti sairas mäkihyppytähti keskeytti hoitonsa vaativan matkan takia – ”Lääkärit ymmärsivät, että tämä oli hieno kunnia”

Mäkihypyn entinen maailmanennätysmies Björn Einar Romören päätti osallistua heikosta kunnostaan huolimatta tärkeälle edustusmatkalle. Hän kertoo olleensa kotimaan vierailuillaan erittäin väsynyt, mutta tyytyväinen tehtyään matkan.

Romören on ollut viime aikoina hoidettavana saksalaisella klinikalla. Hänen välilevyongelmilta vaikuttaneet selkäkipunsa paljastuivat magneettikuvissa erittäin harvinaiseksi luusyöväksi, Ewingin sarkoomaksi. Tuolloin hän kertoi aloittavansa vaativat 40 viikon hoidot.

Viisi kuukautta myöhemmin Romören saapui Osloon Slovenian presidentin vierailun kunniaksi järjestetylle illalliselle. Paikalla oli myös hänen vaimonsa Martine Remsöy Romören, toinen norjalaishyppääjä Maren Lundby sekä Norjan kulttuuriministeri Trine Skei Grande.

Sairautensa takia Romörenin oli valmistauduttava hyvin matkaa varten.

– Lääkärit Saksassa ovat hoitaneet minua erittäin hyvin, joten pystyin lähtemään matkalle, Romören kiitteli norjalaislehti Dagbladetin mukaan.

Kansallispuvussa keskiviikon illalliselle saapunut ex-hyppääjän kunto ei kuitenkaan ole kehuttava tällä hetkellä.

– Minusta tuntuu kuin kehossani olisi ennemmin viemärijärjestelmä kuin verisuonisto ja muut elimet, Romören kuvailee.

– Olen todella väsynyt, mutta valmistauduin matkaan juomalla paljon vettä ja nukkumalla, joten oli upeaa olla vieraana.

– Lääkärit kuitenkin ymmärsivät, että tämä oli hieno kunnia. Ja koska se ei vaikuttanut hoitoon, he olivat erittäin auttavaisia matkan järjestämisessä, hän kiittelee.

Romören matkasi kotimaastaan takaisin Saksaan, jossa hoitojakso viedään päätökseen ennen pysyvämpää paluuta Norjaan. Jos kaikki menee hyvin, hänen pitäisi olla valmis palaamaan työelämään markkinointitehtäviin ensi kevättalvella.

Perheellä on kaksi lasta, vuonna 2017 syntynyt poika ja juuri Romörenin syöpädiagnoosin aikoihin viime heinäkuussa syntynyt tyttö.

Vuonna 2014 mäkihyppyuransa lopettanut oslolainen saavutti urallaan kaksi lentomäen joukkuekilpailun MM-kultaa sekä kaikkiaan kahdeksan arvokisamitalia. Uransa kahdeksasta maailmancupin osakilpailuvoitosta hän otti kolme Suomessa.

Hän hyppäsi vuonna 2005 silloisen maailmanennätyshypyn 239 metriä juuri Sloveniassa Planican lentomäessä.

Juttua korjattu 13.11. klo 20.01: Romörenin matka kohdistui Osloon, jossa Slovenian presidentti vieraili. Ei siis Sloveniaan, jossa Norjan valtiojohto olisi vieraillut.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja