Maki Kolehmainen toivoi näkevänsä juhannuskokon vielä kerran, muistelee Frederik MTV:lle

Suosittu hittinikkari Maki Kolehmainen on poissa 2:40
Suosittu hittinikkari Maki Kolehmainen on poissa.

Laulaja Frederik muistelee edesmennyttä ystäväänsä Maki Kolehmaista mukavana, musikaalisena ja taiteellisena ihmisenä, jolla oli hyvä huumorintaju ja elämänmyönteinen asenne.

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko "Maki" Kolehmainenmenehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen maanantaina 3. kesäkuuta aamuyöllä Helsingissä. Hän oli kuollessaan 58-vuotias.

Kolehmaisen yhteistyökumppani ja ystävä, laulaja Frederik kertoo MTV Uutisille tavanneensa Kolehmaisen viimeisen kerran viikko sitten Terhokodissa. Tuolloin Kolehmainen oli Frederikin mukaan tilanteeseensa nähden hyvässä kunnossa. 

– Hän istui sängyn reunalla ja oli hyvässä kunnossa, jutteli mukavia. Juttelimme pitkään, Sanikin oli mukana, Frederik kertoo.

Frederik ennätti käydä katsomassa Kolehmaista Terhokodissa useampaan otteeseen. Frederikillä oli tapana soittaa Kolehmaiselle ennen vierailuja ja kysyä, oliko tällä juuri sillä hetkellä "tupa täynnä väkeä". 

– Siellä saattoi olla 20 ihmistä katsomassa häntä. Kaikki bändit, studiokaverit, kaikki olivat katsomassa häntä. Kavereita kävi paljon, Frederik kertoo.

Frederik ja Kolehmainen puhuivat viimeiseksi jääneen puhelunsa perjantaina 31. toukokuuta.

– Minun piti mennä katsomaan häntä uudestaan, ja hän soitti minulle perjantaina ja sanoi, että kuule Reetu, nyt ei pysty puhumaan, että hän tekee kotona testamenttia, Frederik kertoo.

– Ja tänään hän on kuollut. Minulle tuli olo, että jumalauta miten voi olla mahdollista, hän jatkaa liikuttuen.

Frederik ja Kolehmainen olivat puhuneet, että Frederik menisi tapaamaan Kolehmaista tällä viikolla. Tänään aamulla Frederik sai tiedon, että Kolehmainen on nukkunut pois. 

Frederik ja Kolehmainen tekivät yhdessä töitä vielä muutama kuukausi sitten. Heidän viimeiseksi yhteiseksi tuotoksekseen jäi Frederikin singlejulkaisu Polje polje polje.

Kolehmainen kertoi sairastumisestaan Frederikille tammikuussa. Maalis-huhtikuun paikkeilla Kolehmainen oli kertonut tilansa huonontuneen. Frederik otti uutisen raskaasti.

– Sanoin, että älä nyt perkele puhu mitään tuommoista. Minulle tuli oikein paha olo. Hän oli niin mukava mies, ihana ihminen, Frederik kertoo.

Frederik muistaa Kolehmaisen mukavana, musikaalisena ja taiteellisena ihmisenä, jolla oli hyvä huumorintaju ja elämänmyönteinen asenne. Kolehmainen oli kertonut Frederikille toivovansa, että eläisi juhannukseen saakka, jotta hän voisi nähdä vielä juhannuskokon. 

– Se olisi ollut hänen toiveidensa täyttymys. Elää juhannukseen saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat