Mainos

Makedonian poliisi kaavailee paluuta sissien alueille

Makedonian poliisi alkaa huomisesta lähtien palata takaisin albaanisissien hallussa olleille alueille. Asiasta kertoi Makedonian sisäministeri Ljube Boskovski tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Ilmoitus sai albaanisissien entisen komentajan varoittamaan heti uuden sodan mahdollisuudesta. Kansallismielisen Boskovskin ilmoitus yllätti myös Makedonian rauhansopimuksen kansainväliset tukijat, joiden mukaan poliisien ennenaikainen paluu voi synnyttää uusia levottomuuksia. Boskovski kertoi, että sissien pohjoisille tukialueille palaavilla poliiseilla on vain kevyt aseistus, ja partioihin osallistuvat myös albaanit.

Albaanisissien Kansallinen vapautusarmeija NLA luovutti syyskuussa aseensa sotilasliitto Natolle ja NLA hajotettiin elokuussa solmitun rauhansopimuksen nojalla. Rauhansopimus lupaa sisseille armahdusta ja albaaneille laajempia kansalaisoikeuksia.

Albaanisissien uskotaan kuitenkin kätkeneen osan aseistaan siltä varalta, että rauhansopimus jatkossa kariutuu. NLA:n entinen komentaja, Tetovon laaksossa sissejä johtanut Leka lupasi uutta sotaa, jos poliisit huomenna yrittävät entisille sissien alueille.

-Ihmettelen kuinka Boskovski voi tehdä tällaisen päätöksen, koska kaikissa Naton, EU:n ja Ety-järjestön edustajien kanssa pidetyissä kokouksissa on sovittu, ettei poliisi tai armeija palaa näille alueille ennen kuin armahduksesta on sovittu, Leka jatkoi.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.