Yle: Turun Majakkarannan puukotuksesta epäilty alaikäinen poika mukana myös Helsingin Vallilan puukotuksessa kaksi vuotta sitten

Nuorten väkivalta on entistä raaempaa – lapsiasiavaltuutettu kertoo, mistä ilmiö johtuu 17:19
Katso myös: Nuorten väkivalta on entistä raaempaa – lapsiasiavaltuutettu kertoo, mistä ilmiö johtuu.

Turun Majakkarannassa viime viikonloppuna tapahtuneesta puukotuksesta on vangittu kaksi 17-vuotiasta poikaa, joista toinen oli epäiltynä myös lokakuussa 2020 Helsingin Vallilassa tapahtuneessa puukotuksessa, kertoo Yle.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Turun Majakkarannan puukotuksesta kaksi 17-vuotiasta poikaa. Ylen tietojen mukaan toinen vangituista on ollut epäiltynä Helsingin Vallilassa tapahtuneesta puukotuksesta lokakuussa 2020. 

Poikaa ei tuolloin asetettu syytteeseen, sillä hän oli 14-vuotias, eikä rikosoikeudellisesti vastuullinen. Taposta tuomittiin kaksi muuta 16-vuotiasta poikaa.

Ylen mukaan poliisi epäili kuitenkin pojan todellista ikää maaliskuussa 2021. Hänelle tehtiin oikeuslääketieteellinen ikäarviotutkimus, jonka perusteella poika oli ainakin kaksi vuotta vanhempi kuin aikaisemmin luultiin. 

Ikäarviotutkimuksen jälkeen syyttäjä nosti uudelleen elokuussa 2022 syytteet poikaa vastaan Vallilassa tapahtuneesta taposta ja törkeästä ryöstöstä. 

Oikeudenkäynti alkoi syyskuussa, mutta Helsingin käräjäoikeus päätyi tuomiossaan siihen, että poika oli kuitenkin Vallilassa tapahtuneen tapon hetkellä 14-vuotias. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä on valitettu.

Turussa tapahtuneessa puukotuksessa oli poliisin esitutkinnan mukaan kyse kostomotiivista, mutta koston kohteena olivat väärät henkilöt. 

Lue lisää: 

Lue myös:

    Uusimmat