Maja Dahlqvist rikkoi sääntöjä Tour de Skillä – selviää ilman sanktioita: "Tämä on erikoistapaus"

Ruotsin hiihtotähti Maja Dahlqvist jätti Tour de Skin kesken, vaikka Ruotsin maajoukkueen säännöissä todetaan, että kaikki kiertueelle valittujen urheilijoiden tulee hiihtää kisat loppuun asti. 

Ainoa poikkeus voi olla sairastuminen tai loukkaantuminen. Dahlqvist lensi kuitenkin jo lauantaiaamuna takaisin Ruotsiin. Expressen kertoi jo kahden ensimmäisen etapin jälkeen, että Dahlqvist oli valmis lopettamaan kiertueen Val di Fiemmen sprintin jälkeen. Dahlqvist palasi kisan jälkeen kotimaahansa.

Ruotsin maajoukkueen johto on ollut viime vuosina selkeä sen suhteen, että kiertueelle valittujen urheilijoiden tule hiihtää kisat loppuun. Ruotsin maajoukkuepomo Anders Byström selvensi tilannetta Expressenin haastattelussa.

– Majallahan on henkilökohtainen paikka täällä, sillä hän on 20 parhaan joukossa sprintticupin kokonaiskisassa, joten tämä on erikoistapaus. Hän ei olisi saanut olla mukana, jos hänellä ei olisi ollut henkilökohtaista paikkaa. Meillä olisi ollut yksi hiihtäjä vähemmän ilman Majan paikkaa, sitä ei olisi kukaan muu saanut ottaa, Byström sanoi.

Byström myönsi, että Dahlqvistin omalla tahdolla oli paino-arvoa.

– Emme voi pakottaa häntä kilpailemaan enemmän kuin hän tahtoo, Byström totesi.

Dahlqvist hiihti kiertueella kuusi kilpailua. Paras sijoitus tuli sprinteissä, Val Müstairissa saldona oli kakkostila ja Val di Fiemmessä Dahlqvist oli 12:s. Hän vahvisti kotiinlähdön taustat.

– Sprintin jälkeen kisan lopettaminen on ollut alusta alkaen ajatuksena. Minulla on oma paikka, koska olen 20 parhaan joukossa sprintticupissa, joten en ole vienyt kenenkään muun paikkaa. Siksi minusta tuntuu, että voin lähteä kotiin sprintin jälkeen.

Maastohiihdon Tour de Ski huipentuu sunnuntaina perinteiseen loppunousuun. Naisten kilpailua johtaa Frida Karlsson selvällä erolla ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja Kerttu Niskasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja