Ruotsalaisvalmentajalta paljastus Tour de Skin salaisesta suunnitelmasta – Kerttu Niskanen mukana juonimassa

Ruotsin Frida Karlssonin henkilökohtainen valmentaja Per Nilsson paljasti Dagbladetille, että Saksa, Ruotsi ja Suomi tekivät suunnitelman Norjan Tiril Udnes Wengin päänmenoksi maastohiihdon Tour de Skillä.

Saksan Katharina Hennig hiihti voittoon Tour de Skin toiseksi viimeisellä etapilla Italian Val di Fiemmessä. Toiseksi 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa tuli Ruotsin Frida Karlsson ja kolmanneksi Kerttu Niskanen. Kiertueen kärkitaistossa mukana oleva Udnes Weng jäi puolisen minuuttia kärkinelikosta, joka tuli sekunnin sisällä maaliin.

Karlsson kasvatti eroa toisena kokonaistilanteessa olevaan Udnes Wengiin ja Niskanen sai puolestaan norjalaista kiinni. Karlsson johtaa reilulla minuutilla ja Niskanen on norjalaista perässä 25 sekuntia. Karlssonin henkilökohtainen valmentaja Nilsson paljasti, että kärkikolmikko oli tehnyt suunnitelman Udnes Wengin pudottamiseksi etapin kärkitaistosta.

– Frida, Katharina ja Kerttu hiihtivät tänään norjalaisia vastaan, joten siinä oli hiukan joukkuepeliä. Tiril roikkui mukana, mutta putosi lopulta. Sovimme, että pidämme yllä korkeaa vauhtia. He olivat kärjessä ja auttoivat toisiaan. Siinä oli koko ajan suhteellisen korkea tempo, Nilsson sanoi.

Karlsson vahvisti, että hän oli puhunut ennen kisaa Niskasen ja Hennigin kanssa.

– Minä, Hennig ja Kerttu halusimme pitää vauhtia yllä, Karlsson totesi.

Udnes Weng oli kuullut huhuja kolmikon mahdollisesta yhteispelistä.

– He saavat tehdä yhdessä töitä voittaakseen meidät. Voimme ottaa sen kohteliaisuutena. Se on hiukan ikävää, että en voinut roikkua mukana. Silloin minun piti luovuttaa sen suunnitelman suhteen, Udnes Weng sanoi.

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina perinteiseen loppunousuun. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja