"Mainio itsepäinen karvakaveri": Henri Alénin julkkiskoira Selja hurmaa somekansaa ja helpottaa isäntänsä paniikkihäiriötä

Henri Alén ja Selja-koira ihastuttavat somessa 7:58
Henri Alén ja Selja-koira ihastuttavat somessa

Henri Alénin kultainennoutaja Selja hurmaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa ja tuo rauhaa paniikkihäiriöstä kärsivälle isännälleen.

Muun muassa MasterChef Suomi -tv-ohjelmasta tutun kokin ja ravintoloitsijan Henri Alénin kultaisellanoutajalla Seljalla on sosiaalisessa mediassa yli 30 000 seuraajaa.

Eikä siinä vielä kaikki.

– Minun omista (60 000:sta) Instragram-seuraajistani varmaan 20 000 johtuu tuosta koirasta eikä minusta. Jos olen ihan rehellinen, Henri Alén sanoo MTV:n Huomenta Suomessa ja nauraa.

Selja on ansainnut tähteytensä pelkällä olemassaolollaan. Mitään erityisiä temppuja, kuten pallon noutamista, se ei ole opetellut.

– Kun on stara, ei tarvitse esittää yhtään mitään, Alén toteaa.

Se, missä Selja on osannut tehdä todellisia ihmeitä, on ollut paniikkihäiriöstä kärsivän isäntänsä elämän rauhoittaminen.

– Tavallaan se, että on joku, joka on yleensä aina iloinen ja tulee vastaan, eikä välitä maailman meiningeistä, vaan elää vain hetkessä, on minun mielestäni hirveän rauhoittava ja terapeuttinen juttu. Että on tuommoinen mainio itsepäinen karvakaveri.

Ajan kanssa helpottaa

Alén haluaa tyynnyttää heitä, joille paniikkihäiriö on uusi asia.

– Tärkeintä on ymmärtää, että se (kohtaus) loppuu aina aikanaan, eikä siihen kuole. Koska sillä hetkellä tuntuu siltä, että nyt lähtee (henki), että nyt on sydäri.  

Rutiinit ovat paniikkihäiriöstä kärsivälle tärkeä asia.

– Niistä on yritettävä pitää kiinni ja pysyä aktiivisena, vaikka pelkää, että se aina iskee jossain. Koska muuten erakoituu aika helposti.

– Ja jos on töissä, sanoo rehellisesti työkavereille, että jos käy niin, että alkaa hyperventiloida, ei tarvitse ihmetelkö, kosva kyse on vain tästä ja tästä. Auttaa, ettei tarvitse pelätä, miten joku reagoi ja miten itseä katsotaan.  

Alén kehottaa myös hakemaan aktiivisesti ammattilaisen apua.

–Ja ajan kanssa se helpottaa, Alén muistuttaa.

Henri Alén kertoo jutun alussa olevalla videolla julkkiskoiransa Seljan edesottamuksista, omasta paniikkihäiriöstään ja MasterChef Suomi -tv-ohjelman tiistaina alkavavasta uudesta tuotantokaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat