Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
Julkaistu
Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kokkasi Huomenta Suomessa salaatin, joka on paitsi terveellinen myös herkullinen.
Ainekset
- 2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)
- 1 prk tonnikalaa öljyyn säilöttynä
- 1 pieni punasipuli
- 2 oksaa varsiselleriä
- 1 porkkana
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- vajaa 1 dl oliiviöljyä
- koristeeksi rucolaa tai vesikrassia
Valmistusohje
- Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti.
- Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa.
- Hienonna punasipuli ja varsiselleri, ja lisää ne joukkoon.
- Kuori ja viipaloi porkkana, ja lisää seokseen.
- Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
- Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi.
- Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan