Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno

Italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno! Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kehitti herkkureseptin.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kokkasi Huomenta Suomessa salaatin, joka on paitsi terveellinen myös herkullinen.

Ainekset

  • 2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)
  • 1 prk tonnikalaa öljyyn säilöttynä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 oksaa varsiselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä
  • koristeeksi rucolaa tai vesikrassia

Valmistusohje

  1. Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti. 
  2. Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa. 
  3. Hienonna punasipuli ja varsiselleri, ja lisää ne joukkoon. 
  4. Kuori ja viipaloi porkkana, ja lisää seokseen. 
  5. Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla. 
  6. Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi. 
  7. Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!