Tv-kokki Henri Alén sairaudestaan Eevassa: Olin varma, että kuolen siihen paikkaan

Lukuisista kokkiohjelmista tunnettu Henri Alén kertoo avoimesti paniikkihäiriöstään tuoreessa Eeva-lehdessä. 

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén kärsii paniikkihäiriöstä. Hän kertoo sairauteen liittyvistä kokemuksistaan avoimesti Eevassa. 

Alén muistelee iltaa Barcelonassa, kun hän ja Terhi-vaimonsa olivat menossa syömään huippuravintolaan. Hänen sykkeensä kiihtyi ja silmissä musteni. 

– Olin varma, että kuolen siihen paikkaan. En ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa, Alén kertoo Eevassa. 

Tuskallisen illallisen jälkeen Alén tunsi, ettei kaikki ole kunnossa. Suomeen palattuaan hän kääntyi lääkärin puoleen ja sai diagnoosin paniikkihäiriöstä. 

– Aloitin serotoniinilääkityksen, jota käytän edelleen. Se vähentää ja lieventää paniikkikohtauksia, mutta ei poista niitä täysin. Olen hyväksynyt paniikkihäiriön osaksi elämää, Alén kertoo Eevan haastattelussa. 

Terapian ja kurssien kautta Alén kertoo oppineensa, kuinka elää paniikkihäiriön kanssa, eikä halua salailla sairauttaan. Hän kertoo haastattelussa, että alkuun paniikkikohtauksia tuli kerran viikossa, mutta ajan mittaan kohtaukset ovat vähentyneet 1-2 kertaan kuukaudessa. 

Alén omistaa muun muassa Fredrikinkadulla sijaitsevan Muru-ravintolan. Menestysravintolan viisivuotista taivalta ovat varjostaneet murtovarkaiden vierailut. 

Alén kertoi viime heinäkuussa MTV.fille, ettei ravintola ollut kärsinyt mitään suurempaa tuhoa murtovarkaiden viimeisimmällä visiitillä. Varkaita oli miehen mukaan kiinnostanut vain kassakaappi.

– Oli loppunut lyhyeen. Kassakaappi löytyi pihalta, Alén kertoi MTV.fille.

Lähde: Eeva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja