Kaikkien suomalaisten tuntema Ravintoloitsija tekee työtään kovalla intohimolla. Sillä on ollut myös hintansa.
Tv-projekteja, ravintolatyötä, kirjan kirjoittamista ja lukuisia muita projekteja. Keittiömestari Henri Alénille "kaaoksen keskellä" eläminen on ollut tuttua koko aikuisiän. Hän kertoo nyt MTV Vieras -ohjelmassa, kuinka seinä tuli ensimmäisen kerran vastaan 27-vuotiaana.
– Huomasin jossain vaiheessa, että syön lääkkeitä paniikkihäiriöön. Sitten söin beetasalpaajia, että esiintyminen on helpompaaa, että kun pulssi ei nouse, niin ei tule paniikkihäiriöoireita. Sitten nukahtamislääkkeitä, että pääsee nopeasti nukahtamaan ja vielä vatsansuojalääkkeitä sen takia, että ne lääkkeet ovat aika kovia vatsalle. Muistan kun katsoin silloin peilliin, että tämä ei ole ok. Eikä kovin pitkäkestoista.
Lue myös: Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"
"Varoitusmerkit"
Alén ei ole tinkinyt intohimostaan, eikä oikeastaan töiden määrästäkään. Hän tekee kokin töitä ravintolassaan edelleen viitenä iltana viikossa ja hoitaa muita velvoitteitaan siinä sivussa. Ikä ja kokemus ovat kuitenkin opettaneet hänet tunnistamaan "varoitusmerkit" aiemmin. Ensimmäinen on muistin pätkiminen.