Mainos

Maila lensi kohti 8-vuotiaan pojan päätä – salamannopea reaktio teki isästä "All-American Heron"

– Tässä kuvassa miehestä tulee sankari. Oli sekunnin murto-osista kiinni, että minulla olisi ollut kuva, jota kukaan ei halua nähdä.

Näin kommentoi The Pittsburgh Tribune-Review -lehden valokuvaaja Christopher Horner New York Timesille viikonlopun kuvaansa, josta tuli yksi kohutuimmista Yhdysvalloissa alkuviikosta.

Twitteriin lataamassa kuvassa isä pysäyttää viime hetkellä poikansa kasvoja kohti syöksyvän baseball-mailan. Kuva lähti leviämään sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa, ja kuvan sankarilla on pitänyt kiirettä.

– Hullua, mailan eteen syöksynyt Shaun Cunningham tiivistää mediamyllytyksen häntä kohtaan.

Cunningham oli vienyt 8-vuotiaan Landon-poikansa ensimmäistä kertaa baseballammattilaisten Atlanta Braves–Pittsburgh Pirates-otteluun Orlandoon lauantaina. Kuvaaja Horner antoi kameransa laulaa, kun hän näki Pirates-pelaaja Danny Ortizin mailan kentävän katsomoon.

Vasta kotona Horner näki kuvistaan, millaisen hetken hän oli tavoittanut. Myös Cunninghamin perhe näki kuvan vasta myöhään sunnuntaina.

– Vatsani kääntyi ympäri, perheen äiti Ashley Cunningham kertoi.

Ottelun aikana hänen miehensä oli kertonut pienestä välikohtauksesta, mutta että kaikki olisi kunnossa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi kuvan julkaisun jälkeen heti paheksunta, miksi Landon-poika keskittyi kädessä olevaan puhelimeensa ottelun sijaan. Isä-Cunningham selitti, että Landon oli juuri lainannut hänen puhelintaan ottaakseen kuvan mailan heittäjä Ortizista, ja oli juuri lähettämässä kuvaa äidilleen.

– Kuvan lähettämisen hetkellä pidin huolta siitä, mitä ympärillä tapahtuu, isä-Cunningham kertoi.

Niin hän todella tekikin. CNN:lle hän kuvaili tekoaan "dad moveksi", vapaasti suomennettuna isä-liikkeeksi.

Tapaus nosti Yhdysvalloissa huolen, ovatko katsojat yleisesti vaarassa baseball-otteluissa. Viime kesäkuussa nainen loukkaantui vakavasti, kun hajonnut maila osui häneen Fenway Parkin katsomossa. Joulukuussa baseballin ammattilaissarja MLB lisäsi sääntöihinsä, että stadionien syöttöalueen takaosan katsomot on suojattava verkolla. Cunninghamien tapauksessa verkko ei ulottunut aivan heidän istumapaikoilleen asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.