Maija Vilkkumaa muistelee nostalgisella kuvakimaralla 70-lukua: "On siitä mennyt vuosikymmeniä viisi, mä synnyin kesken öljykriisin"

10:01
Katso video! Maija Vilkkumaa muisteli lukioaikojaan Kesäterassi-ohjelmassa kesällä 2021!

Laulaja Maija Vilkkumaa muisteli 70-lukua.

Laulaja ja lauluntekijä Maija Vilkkumaa julkaisi Instagramissa nostalgisen kuvakimaran lapsuudestaan. Hauskassa postauksessa ja pitkässä tekstissä Vilkkumaa muistelee lapsuuttaan ja kirjoittaa asioista, jotka ovat painuneet hänen mieleensä omien sanojensa mukaan välähdyksenomaisina kuvina.

Näet kaikki kuvat klikkaamalla postauksessa näkyvästä nuolesta oikealle.

– Ensimmäinen väritelkkari, Kekkonen ja muut neliörilliset tärkeät miehet, Noita Nokinenä -radiokuunnelmat. Tanssitunnit, muskarit ja uimakoulut, Vilkkumaa muistelee.

Muusikko kirjoittaa, ettei perheellä ollut omaa autoa, mutta he menivät toisinaan maalle isoisän autolla, jossa haisi bensa ja oli kuuma. Hän myös toteaa, että maalla oli enemmän lehmiä, linja-autoja ja kauppoja kuin nykypäivänä.

Pitkän postauksen lopussa laulaja muistelee ihailleensa tavaratalo Stockmannin hissityttöjä ja kertoo sen olleen lapsuuden toiveammatti.

– Hissitytöt olivat nuoria naisia, jotka matkustivat hississä koko päivän, hymyilivät kauniisti ja kysyivät ”ja mihin kerrokseen?” ja painoivat hissin nappulaa, Vilkkumaa muistelee.

Hauskan ja nostalgisen tekstin loppuun laulaja kertoo edelleen saavansa takaumia lapsuudestaan kävellessään Töölön katuja.

– Tämä porraskaide, tuo kivijalka, olen kulkenut tässä ihan eri kokoisena, liu´uttanut tuolla kaiteella kättä, mennyt tuosta sisään koska siinä oli silloin elokuvateatteri, niitä oli paljon ja niissä pyöri piirrettyjä, joita käytiin katsomassa, kun eihän kellään ollut silloin videoita, Vilkkumaa lopettaa.

Laulajan seuraajat innostuivat muistelemaan omia muistojaan postauksen kommenttikenttään.

– Vau, hissitytöt! Oisikohan kaupunginmuseolla kuvia heistä, yksi kirjoittaa.

– Noita Nokinenä, toinen kommentoi sydänemojin kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja