Maija-Liisa Peuhu muistelee puolentoista vuoden takaista äkkilähtöään Salkkareista: "Se oli sokki"

9:03
MTV Uutiset Livessä vieraina Maija-Liisa Peuhu ja Markku Pulli.

Salkkarit-fanien ja tekijätiimin suuresti kaipaamat Ulla Taalasmaa (Maija-Liisa Peuhu) ja Dahlia Mustavaara (Inkeri Mertanen) palaavat tuotantoon ja Pihlajakadulle.

Rakastetut Salkkarit-tähdet Maija-Liisa Peuhu ja Inkeri Mertanen jättäytyivät pois suosikkisarjasta koronapandemian vuoksi vuoden 2020 alussa. Nyt Peuhu ja Mertanen tekevät odotetun paluun kuvauksiin syksyn aikana. 

Peuhu vieraili MTV Uutiset Livessä tiistaina 17.8. ja kertoi mietteitään paluuseen liittyen. Peuhu oli ensimmäistä kertaa käymässä sarjan studiolla pitkään aikaan. 

– Pikkusen on sellaista tärinää sydämen tienoilla. Eli vähän jännittää, mutta kamalan kivaa tämä on. Töitä ei olla vielä aloitettu, mutta sellaisia on nyt vihdoin luvassa, Peuhu iloitsi. 

Puolitoista vuotta sitten hän joutui sivuun suosikkisarjasta koronarajoitusten vuoksi. Tieto tuli yllättäen ja sitä oli vaikea sulatella.

– Sehän oli shokki tietenkin. Olen 18-vuotiaasta asti tehnyt näyttelijän töitä melkein yötä päivää ja yhtäkkiä sanottiin, että se on nyt poikki. Kyllä siinä hetken joutui mittimään, että miten tästä eteenpäin. 

Puuhaa kuitenkin riitti, sillä Peuhu joutui muuttamaan asunnostaan pois putkiremontin vuoksi puolisonsa kanssa. Putkiremontin valmistuttua vuorossa oli toinen muutto väliaikaisesta asunnosta takaisin kotiin. 

Peuhu kertoo, että palaa Salkkareiden tuotantoon luottavaisin mielin.  

– Täällä pidetään kyllä hyvin tarkkaan huolta hygieniasta. Ihan jo ulko-ovelta lähtien kaikki on mietitty.

– Minun mielestä jokaisesta sarjassa pitää olla koko ikäskaala mukana. Uskon ja toivon, että Ullalle on vielä paikka sarjassa.

– Ollaan halattu lapset ja lapsenlapset. Kaikki on taas hyvin, Peuhu kertoi. 

– Kun silloin yli puolitoista vuotta sitten tuli julkishallinnon määräyksellä käsky, että yli 70-vuotiaat pois työpaikoilta, oli sitä noudatettava siinä silmänräpäyksessä. Silloin jäivät hyvät tarinat vaiheeseen. Onneksi pystyimme kirjoittamaan juonikuviot niin, että niistä ei koitunut haittaa kummallekaan hahmolle, Äijö muistelee. 

Ikävä jäi tekijöille ja erityisesti faneille. Tekijätiimi saanut lukuisia palautteita, jossa kysellään, milloin Ulla ja Dahlia tulevat takaisin. 

– Olen todella iloinen tästä ja uskon, että niin on moni muukin. Nyt on rokotukset saatu eikä varttuneemman väestön työntekoa enää rajoiteta.

– Olemme edelleen tuotannossa todella huolellisia hygienia-asioiden kanssa. Maija-Liisalle ja Inkerille on varattu omat erilliset pukeutumistilat, ja lisäksi varmistamme, että he eivät joudu odottelemaan studiolla kohtausten välillä vaan pääsevät tekemään kaikki kohtaukset putkeen. Pidämme myös huolen siitä, että studiolle ei päästetä turhaan tuotannon ulkopuolisia henkilöitä, Äijö kertoo. 

Voit lukea Inkeri Mertasen mietteitä paluusta täältä.

C Moressa julkaistaan perjantaina 20.8. neljä ja maanantaina 23.8. peräti yhdeksän jaksoa. C Moressa esitettävät jaksot ovat normaalin mittaisia.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 ma 23.8. alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Erikoispitkät jaksot maanantaista perjantaihin 23.-27.8.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja