Mahatemppu hämmentää: Seuraajat kauhistelivat fitness-vaikuttajan katoavaa vauvavatsaa

Fitness-vaikuttaja saa raskausvatsansa katoamaan lähes kokonaan.

Australialainen fitness-vaikuttaja Tammy Hembrow järkytti seuraajiaan saamalla raskausvatsansa katoamaan lähes kokonaan, kirjoittaa News.com.au.

Viikolla 24 raskaana olevalla Hembrow'lla on Instagramissa yli 14 miljoonaa seuraajaa ja TikTok-tililläänkin 1,6 miljoonaa seuraajaa.

Kolmatta lastaan odottava Hembrow havainnollisti TikTok-videolla, miten saa pelkästään vatsaansa sisään vetämällä vauvamahansa katoamaan kuin ilmaan. 

"Olen niin hämmentynyt"

Hembrow'n raskausvatsan erottaa TikTok-videolta jo aivan selkeästi. Vauvan laskettu aika on kesäkuussa, ja raskaus on juuri siirtynyt viimeiselle kolmannekselle.

Videon päällä lukee kuitenkin leikkisästi teksti "Kun et jaksa olla enää raskaana".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suoraan kameraan katsova Hembrow seisoo sivuttain ja ikään kuin "painaa" vatsansa litteämmäksi näyttäen siltä, ettei olisi todellakaan raskaana. Osa Hembrow'n seuraajista hätääntyi siitä, onko kyseinen temppu kuitenkaan hyväksi vauvalle.

– Vauvaparka! yksi käyttäjistä kauhistuu.

– Olen niin hämmentynyt, onko hän siis raskaana vai ei? toinen seuraaja ihmettelee.

– Asiallinen kysymys: Eikä tuo ole pahaksi vauvalle? Että yhtäkkiä kiinteyttää vain kaiken? kolmas käyttäjä pohtii.

Hembrow kuitenkin rauhoitteli seuraajiaan, että vauvalla on kaikki hyvin.

– On itse asiassa suositeltua tukea keskivartalon lihaksia tällä tavoin koko raskauden ajan, erityisesti koska treenaan niin paljon, Hembrow vastasi seuraajille.

Raskaus ja kuntoilu

Liikunta raskauden aikana on lähtökohtaisesti vain hyvä asia. Terveyskirjaston mukaan raskaudenaikainen liikunta muun muassa ehkäisee liiallista painonnousua raskauden aikana ja nopeuttaa painon palautumista synnytyksen jälkeen.

Liikunta myös vähentää selkä- ja lantiokipuja ja saattaa vähentää raskausdiabeteksen ja raskaudenaikaisen verenpaineen sekä raskausmyrkytyksen vaaraa.

Raskaana olevalle sopivat pääsääntöisesti monenlaiset liikuntamuodot kävelystä rytmiseen aerobiciin ja kuntosaliharjoitteluun, mutta etenkin raskauden puolivälin jälkeen olisi hyvä välttää riskialttiita lajeja, joissa kohtu joutuu voimakkaaseen hölskyvään liikkeeseen, kuten ratsastuksessa.

UKK-Instituutin mukaan raskaana olevien pitäisi ensisijaisesti kuunnella omaa kehoaan. Liikunnan olisi tarkoitus kehittää raskaana olevan fyysistä kuntoa auttaen selviytymään raskausajan fyysisestä rasituksesta.

Jos on harrastanut rasittavaa liikuntaa ennen raskaaksi tulemista, sitä voi myös jatkaa raskausaikana oman voinnin mukaan.

Vatsalihasliikkeitä tulisi välttää, jos raskaana oleva epäilee vatsalihasten erkaumaa, jolloin ohjeita asiaan liittyen kannattaa kysyä neuvolasta. Esimerkiksi Selkäliitto on julkaissut raskaana olevalle sopivia liikkeitä.

Raskaana ollessa kannattaa myös välttää liikkumismuotoja, joissa on iskuja, törmäyksiä, kaatumis- tai putoamisvaara taikka nopeita suunnanvaihdoksia, kuten useissa pallopeleissä ja kontaktilajeissa.

Katso myös: Onko lantionpohjatreenistä hyötyä?

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01

Lue myös:

    Uusimmat