Mainos

Maatalon isäntä orjuutti miestä 30 vuotta: "Tein hänelle palveluksen"

Nyt jo yli 70-vuotias mies eli 30 vuotta perheen luona, joka teetti hänellä ilmaista työtä, pakotti asumaan ulkovajassa ja vei sosiaalietuudet.

Vyyhti alkoi purkautua loppuvuonna 2013 kun iäkäs Francis (nimi muutettu) sairastui vakavasti. Hän joutui ensin sairaalaan, mistä hänet siirrettiin palvelutaloon. Siellä henkilökunta pani heti merkille, kuinka jo ensimmäisenä päivänään Francis ahmi kolme lautasellista ruokaa.

Sosiaalietuudet kahmittiin

Karmea vyyhti, joka oli saanut alkunsa jo vuonna 1985, alkoi tuolloin purkautua. Ensin kävi ilmi, että Franciksen saamat sosiaalietuudet ja eläke olivat joutuneet muiden kuin hänen omiin taskuihinsa 

Sitten selvisi, että Francis oli tehnyt eteläranskalaisella maatilalla palkatta töitä viimeiset kolmekymmentä vuotta. Koko tuon ajan Francis oli asunut pienessä 4 metriä pitkässä ja 3 metriä leveässä ulkovajaa muistuttavassa hökkelissä, jossa ei ollut juoksevaa vettä saati lämmitystä.

"En ole ollenkaan vihainen"

Palkkioksi uurastuksestaan Francis sai vain kiitoksia, mutta mies ei valittanut.

– Minä tein töitä joka päivä, koko vuoden. Olin perheenjäsen, en ole ollenkaan vihainen, Francis oli kertonut tutkinnan aikana.

– Kuten kaikki orjat, hän on yhtynyt johtajansa toiveisiin jopa niin että hän puolustaa tätä, hänen nykyinen holhoojansa kertoi Midi Libre -lehdessä.

Maatalon isäntä puolusteli

Perjantaina oikeudessa maatalon isäntä määrättiin kuitenkin maksamaan miehelle 185 000 euroa vahingonkorvauksia. Lisäksi hänet tuomittiin 18 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen sekä tuhannen euron sakkoihin.

– Minä tein hänelle palveluksen, hän auttoi minua pikkuhommissa: ruokki eläimet, teki puutöitä. Minä annoin hänelle perheen, jota hänellä ei koskaan ollut, maatalon omistaja puolusteli oikeudessa toimiaan.

– Orjuutetulla miehellä, jota kuvaillaan “karkeaksi”, ei ole Midi Libren mukaan psykologisissa tutkimuksissa todettu olevan mielisairauksia. Francis asuu yhä palvelutalossa, jossa hän pyrkii sopeutumaan normaaliin elämään.

Lähteet: Midi Libre, BFMTV, 20 Minutes 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.