Mainos

Koditon nainen käytti 16 vuotta todistaakseen, että sosiaalitoimisto oli hänelle 100 000 dollaria velkaa – ja hän oli oikeassa!

Yhdysvalloissa asuva 80-vuotias nainen ei antanut periksi taistellessaan oikeudenmukaisuuden puolesta, kertoo The Washington Post.

Wanda Witter oli koditon 16 vuoden ajan sosiaalitoimiston tekemän virheen vuoksi. Kodittomana ollessaan Witter kuljetti aina mukanaan matkalaukkuja, joiden sisältämät paperit todistivat hänen kohdanneen vääryyttä. Hän kertoi vuosien aikana tarinansa usealle kuulijalle, joista harva kuitenkaan uskoi kaduilla asuvaa naista.

– Ihmiset sanoivat minua hulluksi ja kehottivat heivaamaan laukut pois. Tiesin, kun jouduin kodittomaksi, etten saisi tehdä mitään typerää. Muuten ihmiset luulisivat minun kärsivän mielenterveysongelmista, Witter kertoi.

Lähes kaksi vuosikymmentä kodittomana

Witterin epäonni alkoi, kun nainen menetti työpaikkansa koneenkäyttäjänä. Witter ajatteli löytävänsä uutta työtä, mutta häntä ei onnistanut.

Witter haki sosiaalitoimistosta avustusta, jota alkoikin saada. Ongelma tosin oli, että Witterin saamat avustussummat vaihtelivat järjenvastaisesti kuukausittain 300–900 dollarin eli noin 265–795 euron välillä. Witter pyysi selvitystä maksuille, muttei sitä koskaan saanut. Näin hän päätti jättää maksut nostamatta, jotta saisi selvyyden kummallisille maksuille.

– Jos olisin nostanut summat, kuka olisi uskonut, että ne oli laskettu väärin, Witter selitti.

Kun asia ei kuitenkaan ottanut selvitäkseen, Witter yritti lunastaa maksuja takaisin. Se ei kuitenkaan enää onnistunut.

Lopulta, yli 16 vuotta myöhemmin, Witter tapasi sosiaalityöntekijä Julie Turnerin, joka otti tehtäväkseen selvittää naisen tarinan todenperäisyyden.

– Hänen paperinsa olivat siistissä järjestyksessä ja ne todistivat hänen olevan täysin oikeassa. Sosiaalitoimisto todella oli hänelle velkaa, Turner kommentoi.

Ensimmäinen, oikein laskettu korvaussumma oli 1 464 dollaria eli noin 1 292 euroa. Sekki saapui Witterille viime viikolla. Hänen onnistui saada heti oma asunto. 

Tällä hetkellä sosiaalitoimisto on luvannut toimittaa Witterille 99 999 dollaria eli noin 88 300 euroa. Tätä enempää sosiaalitoimisto ei voi kerralla maksaa, joten Witter tulee todennäköisesti saamaan lisää korvauksia vielä myöhemmin.

Video: Tämä nainen puolestaan maksattaa elämänsä miehillä!

4:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja