Maastohiihdon supertähti kaatui rajusti: "Hänen niskansa olisi voinut murtua"

Hiihtolajien MM-kilpailuissa Seefeldissä kolme mitalia napannut Ruotsin Frida Karlsson kaatui rullasuksilla Norjassa perjantaina kisatussa kilpailussa. Kaatuminen oli aiemmista tiedoista poiketen paljon vakavampi.

Karlssonin manageriäiti Mia Karlsson sanoi Sportbladetille, että 20-vuotiaan hiihtotähden ura olisi voinut olla ohi. Karlsson oli mennyt kovalla vauhdilla päin aitaa ja kaatunut viereiselle nurmimatolle.

– Olisimme voineet yhtä hyvin voineet nähdä hänen uransa loppuvan. Hän olisi voinut murtaa niskansa tilanteessa. Se oli hengenvaarallista. Kumi irtosi suksesta ja asvaltti on kovaa. Jos hän olisi kaatunut radan jossain toisessa kohdassa, olisi voinut käydä vieläkin pahemmin, Mia kertoo.

Kaikki kilpailun osanottajat kilpailivat järjestäjän tarjoamilla lainasuksilla. Valmistaja on pahoitellut tapahtunutta.

– Hänellä oli onnea, että hän putosi nurmikolle. Hänen kaulansa, polvensa ja käsivartensa ovat kuitenkin nyt siniset. Hän veti myös Nora Ulvangin mukanaan tilanteessa, Mia sanoo.

– Seisoimme maalin luona ja odotimme häntä. Silloin hän soitti ja ensiajatukseni oli, että "ei!", mutta se kääntyi nopeasti siihen, että "hän elää". Hänellä oli niin paljon adrenaliinia, joten kivut ilmaantuivat vasta illalla, kun hän huomasi mustelmansa, Mia jatkaa.

Rullasuksien valmistaja Swix on ilmoittanut, että se aio valmistaa uusia tuotantoeriä ja se tuhoaa jo myyntiin tulleet.

Lue myös:

    Uusimmat