Ruotsin hiihtotähden tuska vei huonetoverin yöunet – "Heräsin siihen, että hän itki unissaan"

MM-pronssia naisten 30 kilometrin kilpailussa Oberstdorfissa voittanut Frida Karlsson vietiin kilpailun jälkeen suoraan maalialueelta ambulanssilla sairaalaan. MM-kisoissa ruotsalaisen huonetoverina ollut Maja Dahlqvist kertoi Expressenille, kuinka Karlsson oli itkenyt unissaan tuskasta.

Karlsson oli ollut mukana kolarissa Ebba Anderssonin ja Heidi Wengin kanssa päätösmatkalla. Tilanteessa Weng oli mennyt Karlssonin käden yli. Maalialueella Karlsson oli huutanut tuskasta ja hänen käsivartensa oli turvonnut.  Ensimmäinen yö loukkaantumisen jälkeen ei ollut mieluisa.

– Heräsin yöllä siihen, että Frida itkee nukkuessaan. Tajusimme sen vasta seuraavana päivänä. Frida ymmärsi, että hän oli itkenyt, Dahlqvist kertoi.

– Hänen on täytynyt maata sen päällä. Se on meidän teoriamme, Dahlqvist jatkoi.

Myös kaksi MM-hopeaa Oberstdorfissa voittanut Karlsson kertoi tarkemmin tapahtumien kulusta.

– Heräsin siihen, kun olin vaikerrellut ja huutanut "Ai!". Kysyin Majalta aamulla, tiesikö hän tapahtuneesta. Hän oli herännyt siihen, mutta hän ei kysynyt, että miltä minusta tuntuu. Millainen ystävä! Karlsson sanoi nauraen.

Karlsson oli matkustanut Sveitsiin maailmancupin päätösviikonloppua varten. Hän kertoi kuitenkin torstaina, että ei tule kilpailemaan. 

– Ei tunnu hyvältä. En pysty menemään kahdella sauvalla, Karlsson totesi.

Maastohiihdon maailmancup tulee päätökseen viikonloppuna Sveitsin Engadinissa.

Lue myös:

    Uusimmat