Maastohiihdon olympiaohjelmaan halutaan merkittävä muutos – Therese Johaugilta kovaa kritiikkiä: "En pidä siitä"

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ja kansainvälinen hiihtoliitto FIS haluavat vuoden 2026 Milanon ja Cortina d’Ampezzon talviolympialaisiin sekaviestit. Tämä merkitsisi miesten ja naisten viestien poistumista kisaohjelmasta. Norjalaistähti Therese Johaug antaa päätökselle kritiikkiä.

Ruotsin Falunissa testattiin sunnuntaina sekaviestiä. Kisan voitti Yhdysvallat Suomen ollessa toinen. Krista Pärmäkoski voitti loppukirissä Johaugin, joka toi Norjan kisassa kolmanneksi. Kilpailumuodosta riitti puhetta kisan jälkeen.

– Sehän oli todella kivaa. Mielelläni kisaan sekaviestissä arvokisoissa, mutta tuntuu, että olen melkein ainoa, joka on sitä mieltä, Frida Karlsson sanoi Expressenille.

Kaikkien mielestä kilpailumuoto oli hyvä asia ja se voisi olla mukana maailmancupissa, mutta arvokisat olisi asia erikseen. Tuolloin jouduttaisiin todennäköisesti toinen kilpailumuoto pois ohjelmasta.

– Sitä ei pitäisi tehdä, Jens Burman totesi.

– En pidä siitä. Viestien pitäisi olla mielestäni mukana, Johaug sanoi.

Vuoden 2023 ja 2025 MM-kisojen ohjelmat on lyöty lukkoon, mutta muutosta voitaisiin nähdä vuodesta 2026 eteenpäin. Tuolloin luvassa on talviolympialaiset. Ruotsin maajoukkuejohdolle uutinen on uutta tietoa. Maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström ei haluaisi luopua naisten ja miesten viesteistä olympiaohjelmassa.

– Ne ovat perinteisiä lajeja, Byström sanoi.

– Olen samaa mieltä Andersin kanssa. Toivon todella, että urheilijoita kuunnellaan ennen päätöksen tekemistä. Tämä ei tunnu oikealta, Ruotsin maajoukkueen johtaja Lars Öberg lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja