Maastohiihdon dopingvyyhdin keskiössä olevalta Johannes Dürriltä vakavia syytöksiä – väittää maajoukkueen ex-päävalmentajan antaneen hänelle kiellettyjä aineita

Sotshissa kärähtänyt ja Seefeldin dopingskandaalin keskiössä ollut itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr on esittänyt vakavia syytöksiä koskien hänen valmentajaansa Gerald Heigliä, kertoo Sportchau.

Dürr on parhaillaan oikeudessa Itävallan hiihtoliiton kanssa. Hän on esittänyt väitteitä, että Heigl olisi antanut Dürrille kielletyt aineet, joista hän kärähti Sotshin olympialaisissa.

– Voimme vahvistaa, että asiakkaamme (Dürr) on tunnustanut poliisin kuulusteluissa saaneensa kiellettyjä aineita valmentajaltaan Heigliltä ennen Sotshin olympialaisia. Tähän sisältyivät EPO-valmisteet, Dürrin asianajaja Max Rammerstorfer sanoi ARD:lle.

Itävaltalaishiihtäjä sanoo, että Heigl tiesi alusta alkaen hänen dopingin käytöstään. Samalla Dürr kertoi, että Heigl säännösteli tämän lääkeannokset harjoitusohjelman mukaisesti. Heiglin asianajaja kieltää väitteet ja muistuttaa, että Dürr on valehdellut aikaisemminkin.

– Asiakkaani ei ole koskaan ollut mukana Dürrin dopingkuvioissa ja jos hän olisi tiennyt asiasta, olisi hän lopettanut sen heti. Kaikki syytökset ovat perusteettomia. Asiakkaani on valmis ottamaan käyttöön oikeudelliset keinot, Heiglin asianajaja Christian Horwath sanoo.

Heigl jätti Itävallan hiihtoliiton alaiset tehtävät vuonna 2017 omasta tahdostaan. Hän oli työskennellyt liitossa vuodesta 2004 lähtien ja ollut maastohiihdon maajoukkueen päävalmentaja vuodesta 2011 alkaen. Viime vuosina hän oli joutunut suuren paineen kohteeksi useiden dopingtapauksien vuoksi, mukaan lukien Dürrin.

Lue myös:

    Uusimmat