Mainos

Maapallo siirtyy vuoteen 2017 – New Yorkin Times Squarelle odotetaan yli miljoonaa juhlijaa

0:57

Vuosi on jo vaihtunut useissa maissa. Viimeiset maapallon asukkaat siirtyvät vuoteen 2017 huomenna iltapäivällä Suomen aikaa.

Ensimmäisinä uutta vuotta pääsivät juhlistamaan Tyynellämerellä muun muassa Tongan ja Samoan asukkaat. Siellä vuosi vaihtui tänään puolilta päivin Suomen aikaa.

Vuoteen 2017 on siirrytty myös Uudessa-Seelannissa. Sen suurimmassa kaupungissa Aucklandissa uusi vuosi otettiin vastaan näyttävällä ilotulituksella.

Australian Sydneyssä pakkautui kuuluisaa ilotulitusta seuraamaan arvioilta 1,5 miljoonaa ihmistä. Ilotulitusta pystyi seuraamaan verkossa myös ympäri maailmaa. Loisteliaan ilotulituksen taustalla kuultiin muun muassa tänä vuonna kuolleiden legendojen, David Bowien ja Princen, musiikkia.

Paikalla Sydneyssä turvallisuutta oli takaamassa tuhansia poliiseja.

– Kehotan jokaista nauttimaan uudenvuodenaatosta – tietäen, että poliisi tekee kaikkensa pitääkseen meidät turvassa, Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministeri Mike Baird kannusti.

Tokiossa tuhannet ihmiset juhlivat kaduilla vuoden 2017 alkua lähettämällä ilmapalloja ilmaan. 

Pariisissa jälleen ilotulitus 

Suurissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa on kiristetty turvatoimia vuodenvaihteen juhlinnan ajaksi. Vuoden aikana tapahtuneet terroriteot – etenkin kuorma-autohyökkäys joulutorille Berliinissä – ovat johtaneet siihen, että valvontaa on vahvistettu ja juhlapaikkoja on ympäröity ajoestein.

Esimerkiksi Berliinissä poliisivahvuutta on lisätty sadoilla poliiseilla, joista osalla on konepistoolit. Poliisin mukaan Brandenburgin portin alueen sisäänkäynneille sijoitetaan betoniesteitä ja panssaroituja ajoneuvoja.

Ranskassa juhlijoiden turvallisuutta valvoo lähes 100 000 poliisia, santarmia ja sotilasta. Pariisissa järjestetään jälleen ilotulitus toisin kuin vuosi sitten, jolloin siitä luovuttiin marraskuussa 2015 tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi.

New Yorkin Times Squarelle odotetaan yli miljoonaa ihmistä. Vartiossa on tuhansia poliiseja ja ajoesteinä raskaita ajoneuvoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.