Mainos

Vuoden vaihtumista juhlitaan Tyyneltämereltä alkaen – turvatoimia kiristetty suurkaupungeissa

Suurkaupungeissa eri puolilla maailmaa on kiristetty turvatoimia vuodenvaihteen juhlinnan ajaksi. Vuoden aikana tapahtuneet terroriteot - etenkin kuorma-autohyökkäys joulutorille Berliinissä - ovat johtaneet siihen, että valvontaa on vahvistettu ja juhlapaikkoja on ympäröity ajoestein. 

Esimerkiksi Berliinissä poliisivahvuutta on lisätty sadoilla poliiseilla, joista osalla on konepistoolit. Poliisin mukaan Brandenburgin portin alueen sisäänkäynneille sijoitetaan betoniesteitä ja panssaroituja ajoneuvoja. 

Ranskassa juhlijoiden turvallisuutta valvoo lähes 100000 poliisia, santarmia ja sotilasta. Pariisissa järjestetään jälleen ilotulitus toisin kuin vuosi sitten, jolloin siitä luovuttiin marraskuussa 2015 tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Champs-Elysees-kadulle ja sen tuntumaan ennakoidaan kokoontuvan satojatuhansia ihmisiä juhlaa viettämään. 

New Yorkin Times Squarelle odotetaan yli miljoonaa ihmistä. Vartiossa on tuhansia poliiseja ja ajoesteinä raskaita ajoneuvoja, jotka on lastattu muun muassa hiekalla. 

Tonga aloittaa 

Ensimmäisinä uutta vuotta pääsevät juhlistamaan Tyynellämerellä muun muassa Tongan asukkaat jo kello 12 Suomen aikaa. Viimeisetkin maapallon asukkaat ovat siirtyneet vuoteen 2017 Suomen aikaa huomenna iltapäivällä. 

Sydneyn kuuluisaa ilotulitusta on mahdollista seurata suorana lähetyksenä verkossa eri puolilla maailmaa. Paikalla Sydneyssä turvallisuutta takaamassa on tuhansia poliiseja. 

– Kehotan jokaista nauttimaan uudenvuodenaatosta -- tietäen, että poliisi tekee kaikkensa pitääkseen meidät turvassa, Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministeri Mike Baird kannusti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.