Mainos

Useiden kaupunkien uudenvuoden juhlintaa varjostaa terroriuhka

Vuosi on jo vaihtunut osassa maapalloa. Tällä kertaa juhlintaa varjostaa monin paikoin terroriuhka, joten vuoden vaihtumista juhlitaan monin paikoin tiukkojen turvatoimien vallitessa.

Ensimmäisinä vuoden 2016 alkamista on juhlittu Samoan ja Kiribatin saarivaltioissa Tyynellä valtamerellä.

Myös Uudessa-Seelannissa on jo siirrytty vuoteen 2016. Aucklandin keskustaan kerääntyi 25000 ihmistä ihastelemaan vuodenvaihteen ilotulitusta, kertoo uutiskanava ABC.

Australiassa Sydneyn uudenvuoden juhlintaan kuuluu erottamattomasti jättimäinen ilotulitus, jota seuraamaan oli saapunut paikallisten medioiden mukaan noin 1,6 miljoonaa ihmistä.

Kaikkialla uuttavuotta ei kuitenkaan oteta vastaan perinteisin menoin. Terroriuhan takia esimerkiksi Brysselissä on peruttu kokonaan juhla ja ilotulitus.

Belgian poliisi on myös ottanut kiinni kuusi ihmistä tutkiessaan epäiltyä terrori-iskuaietta. Viranomaiset epäilevät, että Brysselissä aiottiin iskeä uudenvuodenjuhlijoita vastaan.

Poliisi kertoi eilen, että se oli ottanut aiemmin viikolla kiinni kaksi epäiltyä. Kaksikkoa vastaan on nostettu syytteet.

Kuusi uutta kiinniottoa tehtiin poliisiratsioiden yhteydessä Brysselissä ja sen liepeillä.

Pariisissa on puolestaan peruttu ilotulitus. Sen sijaan viranomaiset sallivat ihmisten kokoontua Champs Elysees'lle tiukkojen turvatoimien vallitessa. Uudenvuoden juhla on ensimmäinen suuri julkinen tilaisuus 13. marraskuuta sattuneiden terroritekojen jälkeen. Niissä kuoli 130 ihmistä.

Kaikkiaan Ranskassa on uudenvuodenaattona töissä yli 100 000 poliisia.

Lontoon keskustassa juhlijoiden turvallisuudesta huolehtii noin 3000 poliisia.

– Kyse on puhtaasti varotoimista, eivätkä ne johdu mistään erityisistä tiedustelutiedoista, sanoo komisario Jo Edwards Scotland Yardista.

Terroriuhka vaikuttaa myös Moskovan uudenvuoden vastaanottoon, sillä ensi kertaa poliisi on sulkenut Punaisen torin. Sinne on perinteisesti kokoontunut kymmeniätuhansia juhlijoita ottamaan vastaan uuden vuoden.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.