Korona sävytti uudenvuodenaattoa – Ranskassa turvallisuusjoukot kadulla, Biden loi uskoa amerikkalaisiin

Vuosi vaihtui New Yorkissa – miljoonayleisön keräävä Times Square oli kuin varjo itsestään: Tältä juhlinta näytti kuuluisalla aukiolla 2:16
Näin vuosi vaihtui tyhjä Times Squarella New Yorkissa.

Eri puolilla maailmaa koronapandemia sävytti uudenvuoden juhlintaa. Esimerkiksi yleisötapahtumia peruttiin.

Yhdysvalloissa on ollut määrällisesti eniten koronatartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa.

Maa lähenee 20 miljoonan tartunnan rajapyykkiä, minkä lisäksi maassa on kirjattu yli 345  000 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Tuleva presidentti Joe Biden vaikutti kuitenkin vuodenvaihteen yhteydessä pitämässään puheessa myönteiseltä. Hän kertoi olevansa optimistisempi Yhdysvaltain mahdollisuuksista kuin koskaan aiemmin.

– Amerikka voi tehdä mitä vain, ja olen äärimmäisen varma siitä, että teemme paluun ja palaamme vahvempana kuin olimme ennen, hän sanoi videohaastattelussa ABC-kanavalla.

Brasiliassa taas vuosi vaihtui Rio de Janeiron kuuluisan Copacabanan rannan ollessa lähestulkoon tyhjillään.

Lisäksi vuotta otettiin vastaan osoittamalla mieltä maan presidenttiä, koronapandemiaa vähätellyttä Jair Bolsonaroa vastaan.

Videolla Pohjois-Korean ja Taiwanin juhlatunnelmia.

Sydneyn ilotulitusta seurattiin etänä

Siirtyminen vuoteen 2021 alkoi torstaina puolilta päivin Suomen aikaa Tyynenmeren saarilta, kun Samoa ja Kiribati olivat ensimmäiset ottamassa uutta vuotta vastaan.

Perinteiset ilotulitukset oli monin paikoin joko peruttu kokonaan tai siirretty katsottaviksi netistä tai televisiosta.

Australian suurimassa kaupungissa Sydneyssä järjestettiin toki perinteisesti näyttävä ilotulitus torstaina iltapäivällä Suomen aikaa, mutta paikalla oli vain muutamia katsojia.

Sydneyssä oli kielletty kokoontuminen katsomaan sataman ilotulituksia, kun kaupungissa ilmeni noin 150 uuden tartunnan rykelmä.

Sen sijaan Uudessa-Seelannissa uudenvuoden juhlinta sujui tavanomaisesti, koska tiukat koronarajoitukset ja rajojen sulkemiset ovat lähes onnistuneet karsimaan koronatartunnat.

Vuosi vaihtuu juhlallisin menoin Australian Sydneyssä koronasta huolimatta! Seuraa suorana ilotulitusta 4:58

Video: Näin Sydneyssä juhlittiin.

Japanissa pyrittiin vähentämään sukulointia

Japanissa monien on ollut tapana matkustaa vierailemaan sukulaistensa luokse uutenavuotena.

Tänä vuonna viranomaiset kuitenkin kehottivat ihmisiä pysymään kodeissaan koronan uuden aallon nujertamiseksi.

Japanissa ei myöskään järjestetty perinteistä uudenvuoden tapahtumaa, jossa keisari Naruhito ja muut keisarillisen perheen jäsenet olisivat tervehtineet yleisöä.

Roomassa nettijuhlat 2  000 vuotta vanhalla areenalla

Roomassa järjestettiin netissä katsottavat juhlat 2  000 vuotta vanhalla Circus Maximus -areenalla.

Paikalle ei ollut menemistä, sillä ulkonaliikkumiskielto oli voimassa iltakymmenestä.

Lontoossa uutta vuotta oli määrä olla vastaanottamassa amerikkalaisen laulajan ja lauluntekijän Patti Smithin, jonka terveydenhoidon työntekijöille kunniaa tekevä esiintyminen näytettiin Youtubessa.

Piccadilly Circusin isolla näytöllä esiintymistä ei kuitenkaan näytetty, vaan tämä suunnitelma peruttiin tartuntatilanteen vuoksi.

Ranskassa turvallisuusjoukot kadulla

Ranskassa hallitus määräsi turvallisuusjoukot kaupunkialueille valvomaan liikkumiskieltoa, joka alkoi torstaina iltayhdeksältä.

Pariisissa Notre Damen -katedraalin yläpuolella nähtiin valoshow ja uusi vuosi toivotettiin tervetulleeksi myös virtuaalisesti järjestetyn konsertin kera.

Dubaissa koronarajoitukset eivät olleet niin tiukkoja. Tuhansia paikallisia ja turisteja odotettiin paikalle seuraamaan ilotulitusta ja lasershowta, joka järjestettiin maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan luona.

Libanonissa Beirutin ulkonaliikkumiskieltoa löyhennettiin juhlan kunniaksi, ja se tuli poikkeuksellisesti voimaan vasta aamukolmelta.

Venäjällä presidentti Vladimir Putin myönsi uudenvuoden puheessaan toisen korona-aallon kurittavan maata.

Lue myös:

    Uusimmat