Maanpuolustusyhdistyksen tilaisuus Niinistön puheineen voi peruuntua – yliopiston valtaajat uhmaavat lähtökäskyä

Protestoivat opiskelijat saaneet poistumiskehotuksen Helsingin yliopistolta 12:03
Tältä yliopistolla näyttää nyt – opiskelijat eivät aio poistua lähtökäskystä huolimatta

Opiskelijoiden mielenosoitus Helsingin yliopistolla jatkuu jo kymmenettä päivää. 

Helsingin yliopisto on antanut opiskelijoille poistumiskäskyn yliopiston tiloista myöhemmin tänään järjestettävän yksityistilaisuuden vuoksi. 

Yliopiston tila on vuokrattu maanpuolustuskurssiyhdistyksen (MPKY) järjestämän tapahtuman käyttöön ja avajaispuhetta pitämään on tulossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Mielenosoittajat vastustavat hallituksen kaavailemia leikkauksia opiskelijoiden toimeentuloon ja vaativat yliopiston johtoa ottamaan voimakkaasti kantaa opiskelijoiden toimeentulon heikennystä vastaan.

Mielenosoituksen mediayhdyshenkilö Peik Laine kertoo MTV Uutiset Livessä, että alun perin opiskelijoiden piti poistua rakennuksesta kello 9 mennessä. Nyt käskyä on lykätty ja poistumisesta neuvotellaan.

– Me haluamme osoittaa, että yliopisto kuuluu meille eikä pelkästään yritysten yksityistilaisuudelle. Isomassa mittakaavassa se kuuluu opiskelijoille ja työntekijöille eikä vain johdolle. Täällä on 400 ihmistä, jotka eivät ole poistumassa. Haluamme osoittaa sillä, että meillä on valtaa ja voimaa ja haluamme että äänemme kuuluu hallituksen suuntaan, Laine kommentoi.

Laineen mukaan mielenosoittajien ei ole tarkoitus häiritä presidentin puheenvuoroa yliopiston tiloissa. 

– Emme halua häiritä puheenvuoroa, olemme ehdottaneet yliopistolle, että voimme jakaa tilan ja olla rauhanomaisesti täällä, kuten tähän asti olemme olleet.

"Tilaisuutta ei voi järjestää, jos..."

Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Marita Rovamo kertoo, että poistumiskäskyn taustalla on rakennuksen turvallisuusmääräyksien noudattaminen. 

– Tilaisuutta ei voi järjestää, jos täällä on näin paljon mielenosoittajia, koska on olemassa määräykset siitä, paljonko täällä saa olla ihmisiä kerralla paikan päällä. Tällä väkimäärällä se ylittyy roimasti. 

– Sillä, että presidentti osallistuu tilaisuuteen, ei ole mitään merkitystä, Rovamo vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat