Maalialueella romahtanut Krista Pärmäkoski kuvaili rajua tuskien taivaltaan – "Selvisin pois"

6:59
Videolla kuvaa Ski Tourin aiemmista osakilpailuista.

Krista Pärmäkoski joutui koville maastohiihdon Ski Tourin neljännellä etapilla Norjan Meråkerissa, kun hän hyytyi rajusti 34 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan maalialueelle.

Sijalle 17 hiihtänyt Pärmäkoski joutui koville heti kilpailun alusta alkaen, kun kärkiporukka piti vahvaa vauhtia.

– Aikamoinen kisa oli tänään. Selvisin pois. Lähdettiin kyllä tosi kovaa vauhtia tänään ja vähän riskilläkin, kun halusin pysyä mahdollisimman pitkään keulan mukana. Siihen tuli pieni gäppi heti siinä alussa, enkä pystynyt enää siihen vauhtiin, Pärmäkoski summaa alkukisaa Hiihtoliiton haastattelussa.

Pärmäkoski hiihti tämän jälkeen yhdessä Jessica Digginsin ja Teresa Stadloberin kanssa vuorovedoin, mutta kova vauhti vei Pärmäkosken viimeisetkin energiarippeet.

– Se oli aavistus kovaa, kun vedimme niin kovalla vauhdilla. Sitten vain yksinkertaisesti jalat ja energiat loppuivat. Oli aika taistelua maaliin. Viimeinen 14-15 kilometriä, tai melkein koko matka oli tuskien taivalta, Pärmäkoski toteaa.

Pärmäkoski kaatui maan pintaan heti maaliviivan ylitettyään. Rankan kilpailun vaikutukset näkyivät välittömästi maalialueella.

– Päästiin maaliin ja siitä alkoikin sitten selviytymistaistelu. Aika pahat krampit veti jalkoihin, kun maaliviivan ylitti. Nyt on kaikki hyvin, kun on saanut energiaa kroppaan, Pärmäkoski toteaa.

Uupuneen suomalaistähden mukaan maalialueen romahtaminen johtui liian vähäisestä nesteytyksestä. Tarvittavaa virtaa kisan loppuun hiihtämiseksi Pärmäkoski sai limonadista.

– Varmasti liian vähän join, vaikka oli omat juomat. Vauhti oli kova, niin ei pystynyt juomaan niin paljon, mitä olisi pitänyt matkan aikana. Olisi pitänyt muistaa vain useammin juoda. Kokis pelasti loppureissulta, Pärmäkoski sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.