Krista Pärmäkoski romahti maalialueella kisan jälkeen – "En muista mitään"

Krista Pärmäkoski oli lopen uupunut maastohiihdon Ski Tourin neljännen etapin jälkeen Norjan Meråkerissa. Naisten maailmancupkauden pisin, 34 kilometrin kilpailu vapaalla tyylillä söi Pärmäkosken voimat.

Ruotsalainen Aftonbladet kertoo, että sijalle 17 hiihtänyt Pärmäkoski kaatui maahan maaliin tultuaan. Hänet piti lopulta taluttaa pois maalialueelta.

Muut hiihtäjät huolestuivat Pärmäkosken tilanteesta. Norjalainen Astrid Uhrenholdt Jacobsen kertoo Pärmäkosken näyttäneen todella väsyneeltä.

– Hänet piti kantaa telttaan. Se ei näyttänyt ollenkaan mukavalta, Uhrenholdt Jacobsen sanoi.

– Hän sanoi, että viimeiset kolme kilometriä olivat karmeita. Luultavasti moni väsyi tänään. Eivät ehkä kärkihiihtäjät, mutta taaempana tulleet.

Pärmäkoskella itsellään kesti hyvä tovi ennen kuin hän saapui kisan jälkeen median haastateltavaksi.

– En muista mitään, mitä tapahtui maalilinjan jälkeen. Ymmärrän, että muut huolestuivat, Pärmäkoski sanoi Expressenin mukaan.

– Kilpailu oli niin kovavauhtinen, että oli vaikea ehtiä juomaan. Se oli kova kilpailu ja meni todella nopeasti. Minulla oli vähän huonoa tuuria, kun hukkasin kaiken energiani.

Expressen kertoo monen kilpailijan kritisoineen sitä, että pitkän kisamatkan varrella oli ainoastaan kolme juottopistettä. Pärmäkoski sanoi kuitenkin pitäneensä kilpailusta romahduksestaan huolimatta.

– Tämä on erityinen kilpailu, mutta kaikki tiesivät etukäteen, että juottopisteitä oli vain kolme. Minusta tämä oli hauska kilpailu.

Uhrenholdt Jacobsenin mukaan Pärmäkosken leiristä kerrottiin romahduksen johtuneen ravintovajeesta. Suomen joukkueen huoltaja Jari Räisänen kertoi Expressenille Pärmäkosken tilan alkaneen kohentua tämän saatua syödäkseen. 

Kilpailun voittoon hiihti Norjan Therese Johaug ennen saman maan Ingvild Flugstad Östbergiä. Niin ikään norjalainen Heidi Weng oli kolmas.

Juttua muokattu 20.2. kello 15.27. Lisätty Pärmäkosken kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat