Mainos

Maalahden sikojen kuolemaa tutkintaan yhä

Poliisi jatkaa Maalahden sikojen tutkintaa kuolemansyyn selvittämiseksi. Toistaiseksi sikojen arvellaan menehtyneen ammoniakkimyrkytykseen. Tapausta tutkitaane eläinsuojelurikoksena.

Maalahden sikakuolemien syistä ei ole vielä saatu varmuutta. Tapausta tutkiva Mustasaaren poliisi on jatkanut esitutkintaa normaalisti, mutta mitään täysin varmaa selitystä sikakuolemille ei ole tähän mennessä löytynyt.

Tapauksen tutkintaa johtava komisario Mika Jylhä arvioi, että sikojen kuolinsyyt varmistuvat vasta sitten, kun kaikkia todistajia, asiantuntijoita ja lopulta myös tilan omistajaa on kuultu.

- Normaalin esitutkintakäytännön mukaisesti epäiltyä kuullaan viimeisenä. Esitutkinnassa normaali kuulemisjärjestys on se, että ensin kuullaan asianomistajia, sitten todistajia ja yleensä vasta viimeisenä epäiltyä. Tämä siksi, että epäilty voi ottaa kokonaisuudessaan kantaa esitutkinnassa esiin tulleisiin asioihin, eikä häntä tarvitse kuulla montaa kertaa, selittää Jylhä kuulemisjärjestystä.

Asiantuntija-arvioiden mukaan vakavien eläinsuojelurikosten taustalla on useimmiten ihmisen loppuun palaminen, muut mielenterveysongelmat tai päihteet. Poliisi ei suostu kommentoimaan sitä, onko jokin näistä ongelmista myös Maalahden tapauksen taustalla.

Jupakka sai alkunsa viime viikon torstaina, kun sikoja teuraaksi hakemaan mennyt henkilö löysi maalahtelaiselta sikatilalta noin 600 kuollutta sikaa sekä 400 elossa ollutta eläintä. Elävistä sioista 10 huonokuntoisinta hätäteurastettiin ja loput vietiin teurastettavaksi sikalan saneeraustarpeen vuoksi.

Poliisi epäilee, että ainakin 400-500 sian kuolema on mahdollisesti aiheutunut ammoniakkimyrkytyksestä. Kuolleena löydetyt siat olivat mätänemisen eri asteissa ja poliisi arvioi, että jotkut eläimet ovat lojuneet sikalassa viikkokausia.

Tapausta tutkitaan eläinsuojelurikoksena. Poliisi arvioi tapauksen tutkinnan valmistuvan syksyn aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.