Maajussi-Tarja asui parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa – teki rohkean peliliikkeen ja toteutti unelmansa

Tarja etsii rakkautta Maajussille morsian -ohjelmassa 3:03
Rakkautta etsivä maajussi-Tarja elää unelmaansa mansikanviljelijänä Vartialassa parinkymmenen Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen.

Rakkautta etsivä maajussi-Tarja elää unelmaansa mansikanviljelijänä Vartialassa parinkymmenen Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen.

Maajussille morsian -ohjelmassa kahdeksan maajussia ympäri Suomen etsii jälleen rinnalleen elämänmittaista rakkautta. Heidän joukossaan 54-vuotias Tarja Vartialasta, joka emännöi omaa mansikkatilaansa. 

Tarja kertoo MTV Uutisille toteuttaneensa muutama vuosi sitten pitkäaikaisen haaveensa, kun hän muutti takaisin Suomeen Yhdysvalloista, jossa hän asui vuodesta 1998 lähtien. Tie vei toiselle puolelle maailmaa alunperin rakkauden perässä, jossa hän asui ensin 11 vuotta Seattlessa ja sitten 9 vuotta San Diegossa. Kymmenen ensimmäistä vuotta hän oli kolmen lapsensa kanssa kotona, jonka jälkeen hän opiskeli sisustussuunnittelijaksi. 

Päätös muuttaa takaisin Suomeen oli varsin helppo, sillä kaikki Tarjan kolme lasta ovat myös muuttaneet vuoron perään Suomeen, ja heistä jokainen asuu tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Tarjan lapsille kehittyi pienestä pitäen vahva side Suomeen, sillä perhe vieraili maajussin kotimaassa usein.

– Minulle oli myös tosi tärkeää, että lapset puhuvat suomea, ja puhuinkin sitä heidän kanssaan aina. 

– Sitten kaikki lähtivät lukion jälkeen vähän niinkuin kokeilemaan vaan, mutta nyt he ovat olleet jo pitkään täällä eivätkä aio lähteä pois. Itsekin aina ihmettelen, kuinka minä ja kaikki kolme lasta päädyimme tänne Suomeen, ja kuinka onnekas olen sen takia. 

Nyt Tarja viljelee Vartialassa muutamaa hehtaaria mansikkaa ja hänellä on tilallaan 3 koiraa ja 2 hevosta. Tarja kertoo useiden patistelleen häntä hakemaan mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan jo vuosien ajan. 

– Sitten minä vaan yhtäkkiä päätin itse itseni ilmoittaa mukaan, että no niin nyt on sen aika. 

Tarjalla ei kertomansa mukaan ole juurikaan valmiita kriteerejä tulevalle puolisolleen, vaan kun kemiat kohtaavat, sen tietää. Luonteeltaan mies saisi kuitenkin olla positiivinen. 

– Kyllä semmoiset hymyilevät silmät aina kiinnittävät huomion. Sitten positiivisen ihmisen kanssa on helppoa puhua. 

Sen sijaan mies, joka polttaa tupakkaa tai juo paljon alkoholia ei olisi Tarjan mieleen. 

Tarja toivoisi, että tuleva kumppani pitäisi maalla olemisesta, eläimistä sekä luonnossa liikkumisesta. Maajussi kuvailee olevansa itse varsin kokeilunhaluinen ihminen ja olisikin mukavaa, jos parisuhteessa olisi vaikka jokin yhteinen harrastus. 

– Tulevan puolison kanssa haluaisin ihan tavallista arkea. Sitten kun se on oikea henkilö siinä vierellä, niin joka päivähän on vähän juhlaa. 

Maajussille morsian -sarjan 15. tuotantokausi esitetään MTV3-kanavalla syksyllä 2023. 

Lue myös:

    Uusimmat