Maajussi-Roy ilmoitti aikeistaan muuttaa Suomeen – sai osakseen satojen viestien tulvan, joiden joukosta löytyi tietoa tuntemattomaksi jääneestä isoisästä

3:41
Näin maajussi-Royn valinta eteni.

Maajussi-Roy hämmästyi viestien tulvasta, jonka kohtasi ilmoitettuaan aikeistaan muuttaa kesällä Suomeen.

Maajussille morsian maailmalla-ohjelmassa tutustuttiin keväällä 2021 neljään maajussiin Suomen rajojen ulkopuolella, jotka haaveilivat suomalaisen kumppanin löytämisestä. Yksi näistä neljästä oli kanadalainen maajussi-Roy, jonka vanhemmat ovat suomalaisia.

Roy ei löytänyt rakkautta ohjelmasta, mutta sen sijaan hänen rakkautensa Suomea kohtaan roihahti ohjelman kuvausten aikana entisestään. Hän rakastui Suomeen niin palavasti, että on muuttamassa Helsinkiin tulevana kesänä poikansa kanssa.

Sen jälkeen, kun MTV Uutiset uutisoi Royn tekemästä päätöksestä elämänmuutoksensa suhteen, räjähti Royn suuntaan todellinen viestitulva.

– Se oli aika häkellyttävää, minun on täytynyt laittaa puhelimeni lentokonetilalle öisin, koska muuten se vain tärisisi ja pirisisi loputtomasti. Kerran laitoin puhelimeni pois viideksi minuutiksi ja kun tulin takaisin olin saanut yli sata uutta viestiä. Sen jälkeen viestien virta on ollut tasaisempaa, mutta niitä on tullut todella paljon, maajussi kertoo.

Roy haluaa kohteliaasti pyrkiä vastaamaan jokaiseen hänelle viestin lähettäneelle, vaikka se onkin haastava tehtävä. Hän kertoo vastailevansa useimpiin viesteihin iltaseitsemän ja kahdeksan välillä Kanadan aikaan, sillä silloin Suomi nukkuu vielä suurimmaksi osin. Illalla yhdentoista jälkeen Royn puhelin alkaa jälleen ilmoittaa itsestään ja hän tietää, että suomalaiset alkavat heräillä.

Maajussi kertoo olleensa todella yllättynyt saamastaan viestimäärästä. Todella monet ovat toivottaneet hänet tervetulleeksi Suomeen ja toivoneet, että hän tulee viihtymään. Naiset ovat lähestyneet Royta usein romanttisessa mielessä ja monet miehet ovat vinkanneet hänelle hyviä kalapaikkoja tai kutsuneet saunomaan.

Jotkut miehet myös ovat lähettäneet viestejä, joissa he ovat kertoneet saaneensa Roysta inspiraatiota. Viestit ovat liikuttaneet maajussia.

– Yksi herrasmies jopa lähetti minulle viestin, jossa hän kertoi uskoneensa, että olisi lopun ikäänsä yksin, mutta minun ansiostani hän rohkaistui lähettämään naiselle kukkia. Nyt hän kertoi, että ”minulla on tyttöystävä, kiitos”. Rakastin sitä viestiä ja on ihanaa, että pystyin jollain tavalla auttamaan häntä rohkaistumaan.

Yllättäviä yhteyksiä

Jotkut viestejä lähettäneet ovat kertoneet Roylle, että heillä on yhteyksiä hänen vanhempiinsa, jotka muuttivat vuosikymmeniä sitten Suomesta Kanadaan. Maajussi on saanut viestin muun muassa isänsä entisen tyttöystävän lapselta sekä naiselta, jonka isoisä oli hyvä ystävä Royn oman isoisän kanssa, joka menehtyi hieman Royn syntymän jälkeen.

– Sain tietää, että hän oli esimerkiksi todella hyvä shakinpelaaja. Aloin vaan itkeä. En koskaan tuntenut häntä, joten tuollaisten pienten tarinoiden kuuleminen on ollut vain niin sydäntä lämmittävää.

Toisaalta jotkut yhteydenotot ovat olleet Royn mukaan hyvinkin intensiivisiä. Jos Roy on vastannut yhteen viestiin, on hän saattanut saada vastaanottajalta vastaukseksi jopa parikymmentä viestiä.

– En haluaisi olla töykeä, mutta se on vaan vähän liikaa. On vähän vaikeaa vastata niihin, vaikka haluaisinkin olla kohtelias. Joskus olen töissä ja parin tunnin päästä katsonut viestit, sitten viestien sävy on muuttunut vaan vihaisemmaksi, että ”mikset ole vastannut minulle”, Roy kertaa.

– Ei voi kuitenkaan suuttua takaisin, sillä koskaan ei tiedä, mitä kukin käy milloinkin omassa elämässään läpi. Se on tärkeää pitää mielessä.

Ilkeiltäkään kommenteilta maajussi ei ole välttynyt, vaikka niitä on Royn mukaan tullutkin todella vähän. Jotkut kommentoijat ihmettelevät muun muassa sitä, miksi maajussi haluaa muuttaa Suomeen.

Vaikka jotkut kommenteista nostattavat verenpainetta ja tuntuvat pahalta, haluaa Roy pyrkiä olemaan kaikissa vastauksissaan kohtelias – ihan jokaiselle.

– Olen sopinut itseni kanssa, että yritän aina vastata kiltillä ja kevyellä tavalla.

– On ollut aika, jolloin olin itse se vihainen ihminen netissä. Ei koskaan voi tietää, mitä se toinen ihminen tahollaan käy läpi. Ei ole kyse siitä, etteikö olisi hyvä ihminen, vaan elämässä on voinut sattua jotain, mikä on saanut heidät käyttäytymään ja kommentoimaan sillä tavalla netissä. Siksi yritän aina vastata ymmärtäväisesti.

Roy uskoo kuitenkin, että lukuisten viestien lähettäjien joukossa saattaa hyvinkin olla myös potentiaalisia puolisoehdokkaita. Hän kuitenkin nauraa, että ei varmaan pystyisi tapaamaan Suomeen saavuttuaan ihan jokaista, vaikka haluaisi.

– Jos olisin vaan voinut kertoa tästä 18-vuotiaalle itselleni, että hei: joku päivä tulee olemaan ongelma sinulle. Ei voi valittaa! Se on hyvin imartelevaa ja olisi mukavaa voida tavata kaikki, Roy nauraa.

Vaikka se ei Royn mukaan olisi aivan sula mahdottomuus, ei hän usko uppoavansa tuoreeseen parisuhteeseen heti Suomeen muutettuaan. Ykkösprioriteettina on löytää asunto sekä työ, sillä perusasiat on saatava ensin kuntoon.

– Toisaalta, mikä olisi viehättävämpää, kuin tapailla tyyppiä, kenellä ei ole paikkaa missä asua tai töitä, maajussi vitsailee.

Maajussille morsian maailmalla -jaksot löydät mtv-palvelusta ja C Moresta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja