Mainos

Maailmanpankki varoittaa köyhyyden kasvusta

Köyhien määrä uhkaa enemmän kuin kaksinkertaistua talouskriisin koettelemissa Aasian maissa, mikäli niiden vaikeudet pitkittyvät. Näin varoitti eilen Maailmanpankki raportissaan Itä-Aasian talousvaikeuksista.

Pankin selvityksen mukaan Thaimaan, Etelä-Korean, Indonesian ja Malesian kasvu on kääntynyt syväksi taantumaksi, joka voi yhä pahentua.

Melkein kaikissa alueen maissa työttömyys on suurin 20 vuoteen. Erityisesti perustarvikkeiden, kuten ruuan ja lääkkeiden hinnat ovat kohonneet dramaattisesti devalvaatioiden johdosta. Huolimatta devalvaatioista Itä-Aasian vienti on takerrellut, Maailmanpankki totesi selvityksessään. Siinä varoitettiin, että vienti tuskin elpyy lähitulevaisuudessa ja uudet "shokit" voivat kohdata aluetta.

Jos Itä-Aasian tuotanto romahtaa seuraavien kolmen vuoden kuluessa ja tulonjako huononee, niin köyhien määrä voi Indonesiassa, Thaimaassa, Malesiassa ja Filippiineillä kasvaa yli kaksinkertaiseksi: nykyisestä 40 miljoonasta yli 90 miljoonaan.
-Tämä on epätodennäköinen mutta silti mahdollinen tulevaisuuden näkymä. Se osoittaa korostuneesti, miten tärkeää on nostaa maiden taloudet uudelleen kasvuun, Maailmanpankki totesi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.